12.6 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

FOTO/VIDEO: Peștele de sticlă din blocurile comuniste. Zeuții. Final spectaculos pentru Poezia la Bistrița

Festivalul Poezia e la Bistrița s-a încheiat ieri seară cu un fantastic concert de poezie inserată în jazz & rock. Mihai Iordache și muzicienii trupei sale, alături de poetul Florin Dumitrescu și senzaționala Diana Miron (vioară / voce) au prezentat la Bistrița albumul Zeuții. Alte voci care ne-au plăcut în Poezia la Bistrița.

Așa se face că muzica a dat culoare și dimensiuni sonore cartierului Titan. Și odată cu acesta, în sufletele ascultătorilor s-au întrupat și alte cartiere cu blocuri comuniste, cu copii bucurându-se de balcon ca de o terasă, cu spații de un cuceritor verde crunt. Cu cheia de gât… 

Am avut ocazia să asistăm la un spectacol fantastic compus din versuri mixate pe jazz & rock de spoken word. Mihai Iordache a explicat că după albumul Suita Titan, versurile lui Florin Dumitrescu – Zeuții – l-au inspirat să creeze un nou album. 

Diana Miron la voce și vioară s-a dovedit senzațională.

Între poeții invitați să citească poezii la Bistrița, ne-a plăcut mult și Alejandra Martínez de Miguel. Are 29 de ani, s-a născut la Madrid, este poetă și actriță, specializată în Psihologie / Sexologie. Este vicecampioană la National Poetry Slam în 2018 și finalistă la Slam World Cup în 2019. A publicat până acum două colume de poezii: Báilatelo sola și Al cuerpo de una mujer. La Bistrița ne-a impresionat cu versurile strepezite, pline de forță, violente pe alocuri – în ton cu vremurile pe care le traversăm, de altfel, tăioase și revigorante totodată:

În contra-balans, poemele Cristinei Ispas, ca o curgere lentă, echilbrată, cu peisaje exterioare cvasi-domestice pregătite să camufleze perfect spaimele, obsesiile și fisurile din interior. Merită să-i căutați volumele și s-o urmăriți în continuare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...