23.1 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

Pacientă de 72 de ani din Budacul de Sus, în stop cardio-respirator. Cum a reușit s-o salveze echipajul de pe Ambulanță

Echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a găsit pacienta de 72 de ani la domiciliu, fără funcții vitale. Nu au stat pe gânduri, implementând cu maximă urgență măsurile de resuscitare cardio-pulmonară, conform protocolului european ERC pentru suportul vital avansat.

Pe lângă masajul cardiac extern, echipajul de pe Ambulanță a utilizat și defibrilarea precoce. Medicul și asistentul au reușit să susțină respirația pacientei prin protezarea căilor respiratorii (intubație oro-traheala) și ventilație mecanică cu ventilatorul mecanic portabil).

După circa 15 minute de la demararea resuscitării și administrarea de 3 șocuri electrice externe, pacienta și-a reluat funcțiile vitale.

Pacienta fost stabilizată și a fost evacuată, cu menținerea suportului vital, spre Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița. Aici a fost internată, urmând să primească tratament de specialitate. 

Ei sunt colegii nostri de pe BN-97-SAJ: dr. Anton Pop, asistent Bogdan Moldovan, ambulanțier Nagy Pàl.

Datorită lor, astăzi o pacientã de 72 de ani, din Budacul de Sus a avut o șansă în plus la viață. Felicitări colegilor pentru misiunea reușită și însănătoșire grabnică pacientei”, au transmis cei de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...