15.4 C
Bistrița
luni, mai 13, 2024

44 de școli și grădinițe din județ, fără autorizație sanitară

Zeci de școli și grădinițe din județul Bistrița-Năsăud încep noul an școlar fără a avea autorizații sanitare. Unele funcționează în clădiri vechi, fără surse de apă, altele au grupuri sanitare necorespunzătoare, iar altele sunt în reabilitare.

Potrivit unui raport al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, 44 de școli și grădinițe din județul nostru vor începe noul an școlar fără autorizații sanitare.

Conform situației pe care o deținem, în acest moment funcționează 302 unități de învățământ, din care 284 publice (221 în mediul rural și 63 în mediul urban) și 18 private. Toate cele 18 unități de învățământ private (9 grădinițe, 2 școli, 2 licee, 5 școli postliceale) sunt autorizate”, se arată în document.

La capitolul unități neautorizate, 4 se află în Bistrița, 5 în Sângeorz-Băi, iar 35 în mediul rural.

5 dintre acestea nu au autorizație sanitară fiindcă clădirile se află în construcție sau în proces de reabilitare (Școala Gimnazială Chiochiș, Școala Gimnazială Agrieș, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița, Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Școala Gimnazială Sângeorz-Băi), iar 8 funcționează în clădiri cu altă destinație – case particulare sau parter de bloc.

Alte 31 de unități (3 urban – Școala Gimnazială Cormaia, Grădinița cu Program Normal Cormaia, Grădinița cu Program Normal Unirea; 28 rural) nu au primit autorizație sanitară din cauza condițiilor necorespunzătoare – clădiri vechi, deteriorate, fără sursă de apă sau cu sursă de apă nepotabilă, grupuri sanitare necorespunzătoare, încălzire cu sobe.

Sursa foto stirileprotv.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Explozia de la depozitul GPL din Crevedia, în care două persoane au murit și 56 au fost rănite, redeschide rănile lăsate în urmă de tragedia de la Colectiv. La fel ca atunci, cei cu arsuri grave au fost transportați peste granițe pentru a fi tratați. Asta fiindcă nu au unde să primească îngrijiri în țară. Si asta pentru că după tragedia de la Colectiv, constructia de spitale a fost mai degrabă sursă de promisiuni electorale, programe politice și bani aruncați pe proiecte si machete, care, după conferințe de presă sau oportunități de imagine, au rămas în asteptare. In schimb, pentru alte tipuri de construcții cum sunt stadioanele de fotbal s-au găsit și bani, și voință politică, și expertiză, și interes. Lucrurile sunt aproape identice ai la scara mai mică, precum cele 44 școli și grădinițe din județul Bistrița-Năsăud care sunt in situatia de a începe noul an școlar fără a avea autorizații sanitare, dat fiind faptul că o parte funcționează în clădiri vechi, fără surse de apă, altele au grupuri sanitare in curte, iar multe sunt în reabilitare. Si mai grav este că 14 clădiri în care funcționează școli și grădinițe nu dețin Autorizație de securitate la incendiu, potrivit ISU Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.

Crama Veche caută Administrator întreținere clădiri, barman și ospătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Tehnoprod Plast SRL Bistrita, Clinica Sanovil, Aquabis și RCB Electro. 

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.