11.9 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

Sute de bistrițeni, printre care și deținuți, la cursurile de formare profesională organizate de AJOFM BN. Ce calificări au:

479 de șomeri și 14 persoane lipsite de libertate au participat anul acesta la programele de formare profesională derulate de AJOFM Bistrița-Năsăud. Lor li se adaugă 32 de persoane care și-au plătit singure formarea, potrivit datelor prezentate de directorul executiv al AJOFM BN, Otilia Râpan.

Pentru anul 2023, AJOFM Bistrița-Năsăud și-a propus, prin Planul Județean de Formare Profesională, să califice 586 șomeri în 42 de programe de formare profesională organizate pentru 31 de ocupații/calificări”, a explicat Otilia Râpan, directorul executiv al AJOFM BN, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

Până la data de 31 octombrie, AJOFM Bistrița-Năsăud a desfășurat, prin Centrul de Formare Profesională, 24 programe de formare în 22 ocupații/calificări.

23 programe s-au adresat șomerilor, iar un program a fost organizat pentru alte persoane beneficiare de gratuitate în formare profesională, respectiv persoane private de libertate care mai au de executat cel mult 9 luni de detenție”, potrivit acesteia.

Au fost organizate cursuri de calificare în ocupațiile de cofetar, patiser, agent de securitate, administrator pensiune turistică, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, asistent personal profesionist, vopsitor industrial, bucătar, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, frizer, cameristă, maseur sau îngrijitor spații verzi.

De asemenea, s-au derulat cursuri de specializare în ocupațiile de referent resurse umane și contabil, cursuri de inițiere în competențe informatice, iar pentru persoanele care nu au absolvit învățământul gimnazial (cel puțin 4 clase) – competențe de comunicare în limba română și competențe de matematică, știința și tehnologie.

Din cele 24 de programe de formare desfășurate în cursul anului 2023, 4 se află încă în derulare, și până la această dată au finalizat cursurile (au absolvit) 350 de persoane. Alte 5 au abandonat cursurile fiindcă s-au angajat între timp.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...