8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Brânza în bărbânță adusă direct din munte, printre specialitățile tradiționale de la Târgul de Crăciun

La Târgul de Crăciun de anul acesta, pofticioșii care vor să aibă produse tradiționale aduse direct de la munte pe masa de sărbători, se pot delecta cu „brânză în bărbânță”, produs atestat ca produs tradițional ecologic, adus tocmai de la Ruștior.

Grigore Creța, un producător din Ruștior care deține și o turmă de oi, s-a gândit să gâdile în acest an papilele gustative ale gurmanzilor, cu un produs pe care-l găsești tot mai rar inclusiv la stânele din munte: brânza iute în bărbânță.

Cu ocazii speciale, acesta a mai adus la târguri acest produs, iar feedback-ul pare să fie mai mult decât pozitiv. La standul lui Grigore Creța mai găsiți cașcaval cu mirodenii sau brânză frământată.

Brânza în bărbânță este o brânză iute din lapte de oaie, făcută practic din felii de caș măcinate cu sare. Este presată în bărbânța din lemn, închisă ermetic. Acum zeci de ani, bărbânța era des întâlnită la oieri, acum tot mai rar se poate vedea acest vas care asigură păstrarea și un gust deosebit preparatului.

Cu ce puteți combina această brânză specială? Cu mămăligă, dar mai ales cu carne de porc. Aceasta este atestată ca produs tradițional ecologic de oierii din județul nostru.

Pe Grigore Creța îl găsiți la căsuța cu tradiții din lumea satului, din centrul municipiului.

Foto: Dana Maria Rânziș

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.