7.3 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

DE CITIT: „Mamă fără sfârșit”, volumul de poeme semnat de Geta Măluțan

Georgeta Măluțan (numele sub care publică apreciata profesoară de română Geta Maroși de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița), și-a lansat recent al doilea volum de poezii: Mamă fără sfârșit”.

Volumul publicat în acest an la Editura Charmides a fost prezentat publicului în cadrul festivalului Rebreanu New Collection. Evenimentele au fost organizate de Centrul Cultural Municipal – Palatul Culturii și Colegiul Liviu Rebreanu.

Profesoara și poeta din Sibiu Teodora Coman a remarcat luciditatea percutantă a Getei Măluțan care nu face concesii de la tentația de a-și explora și autoanaliza stările.

Teodora Coman s-a referit la felul acaparant în care Geta Măluțan transformă maternitatea într-o experiență comună, despre existența ca și con-viețuire sau supra-viețuire, despre biosul primar și figura mamei surprinsă în diferite & complexe ipostaze. E vorba de imagini puternice în care este transpus corpul.  

O poezie cerebrală, uneori dură, care reușește să spună și ceea ce nu spune…”, a subliniat poeta.

Despre volumul de poeme a vorbit Monica Halaszi, directoarea Colegiului „Liviu Rebreanu”, care a remarcat că „dincolo de corporalitate, am citit absențe. Foarte multe absențe…

Foto @ Colegiul National „Liviu Rebreanu”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.