6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

BISTRIȚA-NĂSĂUD – LOCURI DE POVESTE: Izvoarele Mihăiesei din Anieș

Izvoarele Mihăiesei reprezintă o rezervație naturală de tip mixt, situată în județul nostru, pe teritoriul administrativ al comunei Maieru, satul Anieș. Aceasta adăpostește, printre alte vietăți, cocoșul de mesteacăn – o specie de pasăre care face parte din familia fazanilor.

În județul nostru, mai exact în satul Anieș, comuna Maieru, se regăsește o rezervație naturală de tip mixt, denumită Izvoarele Mihăiesei, ce încântă localnicii și turiștii cu priveliști deosebite.

Această arie naturală, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, a fost declarată zonă protejată în anul 2000 și se întinde pe o suprafață de 50 de hectare.

Rezervația naturală reprezintă o zonă formată din roci cristaline (Masivul Mihăiasa – 1.804 m, Stânca Iedului, Bujdeie), acoperită parțial cu pădure de molid, pâlcuri de mesteacăn, poieni și fânețe.

Rezervația naturală adăpostește o mulțime de animale și păsări, printre acestea numărându-se cocoșul de mesteacăn, o specie care face parte din familia fazanilor.

Cum putem ajunge aici? De la podul Anieșului se desprinde un drum care urmează Valea Anieșului înspre amonte și care, după ieșirea din localitate, devine forestier și trebuie urmat până la confluența Anieșului Mare cu Anieșul Mic. De aici se urmărește culmea care urcă treptat spre Vârful Mihăiasa.

În vecinătatea rezervației naturale se află mai multe obiective de interes turistic, cum ar fi Biserica Ortodoxă „Sf. Cuvioasă Parascheva” din satul Maieru, construcție 1817-1818 (monument istoric), Statuia Lupa Capitolina din Maieru, ruinele cetăţii din satul Anieş (secolul al XI-lea) sau izvoarele minerale din Anieș.

Sursă www.turistik.ro, wikipedia.org, romaniamama.ro
Sursă foto romaniamama.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: