8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO. A făcut imposibilul: Cu un dans indian, eleva de la CNAM a cucerit-o pe Mihaela Rădulescu la „Românii au talent”

Este elevă în clasa a 12-a, la Colegiul „Andrei Mureșanu”, profil Științe sociale, este pasionată de dans indian, are de gând să urmeze Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, iar zilele trecute a reușit să cucerească admirația celebrei Mihaela Rădulescu, în emisiunea „Românii au talent”.

Este vorba despre Denisa Mikesz, cea de-a doua concurentă din Bistrița care a trecut în etapa următoare a faimosului concurs, după Gabriela Marisol Buia.

Decizia de a merge la emisiunea Românii au talent a fost una spontană, însă fără susținerea părinților mei nu aș fi ajuns până acolo. Experiența de pe platoul Românii au talent este cu totul unică, a fost prima dată când am apărut singură pe o scena atât de mare, cu o coregrafie și o adaptare proprie. Nu știu dacă ceea ce am simțit au fost emoții, cert este că am încercat să redau o mică parte din bucuria mea de a dansa și pasiunea pentru dansul indian…”, a povestit Denisa Mikesz pentru Bistrițeanul.ro, declarându-se extrem de fericită și mulțumind „în primul rând antrenoarelor care mi-au îndrumat pașii spre arta inepuizabilă a dansului – doamnei Florica Budușan și doamnei Mariana Panțiru, precum și tuturor susținătorilor care au fost alături de mine…

Denisa Mikesz dansează de la vârsta de 3 ani, când a început cu dansul modern, ulterior, timp de 7 ani, făcând parte din Clubul de dans sportiv Floris. „Pasiunea mea pentru cultura hindu a apărut mai demult, însă în acea perioadă nu am avut ocazia s-o dezvolt… Am ascuns-o în sufletul meu, asemeni unei creații interioare și abia de doi am început să studiez dansul indian tradițional, să creez coregrafii unice, care îmbină tradiționalul cu ritmurile contemporane”, ne-a mărturisit tânăra dansatoare.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/xUYSUy0C5GA” /]

Pentru că în Bistrița nu există deocamdată specialiști, Denisa studiază dansul indian din filme sau din tutoriale de pe internet, dar a și citit mult despre istoria Indiei. „Eu am găsit în acest stil de dans o renaștere si o descătușare a tuturor energiilor negative. Da, dansez în fiecare zi. Nu concep o zi fără dans, e ca și cum nu aș respira în ziua în care nu dansez… Fac repetiții în sufragerie ce e drept, pentru că aici se nasc toate coregrafiile mele. Fiecare repetiție constă în coordonare, forță, gimnastică, dar si multă transpirație, bineînțeles…”, admite Denisa Mikesz – fascinată de cultura hindu pe care o percepe ca pe un mozaic de tradiții si obiceiuri.

Ceea ce m-a fascinat profund este stilul de dans clasic indian denumit „Kathak”, practicat în partea central nordică a Indiei, și care reprezintă spunerea unei povești fără cuvinte, ci doar din expresivitatea feței, a mâinilor și a percuției cu ajutorul așa-numiților „ghungroo” – clopoțeii pe care i-am avut și eu la picioare la Românii au talent”…”, ne-a mai mărturisit Denisa Mikesz:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/xPxFxvUdUbM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: