22.3 C
Bistrița
luni, iunie 9, 2025

Restaurant COLINA îți propune de Paște platouri cu vită și miel, afumate și gătite lent, ore în șir

Restaurantul COLINA vine cu o propunere savuroasă pentru masa de Paște: platouri reci cu spată de miel afumată la Smoker, dar și coaste de vită și celebrul preparat american Brisket, pentru prepararea căruia este nevoie de pricepere și mai ales răbdare, întrucât gătirea sa se întinde pe mai bine de jumătate de zi!

Familia Șutu a preluat fostul Restaurant Miracolo din Unirea și l-a transformat în COLINA, un loc unde carnea este la loc de cinste.

Povestea Restaurantului COLINA și a pasiunii familiei Șutu pentru bucătărie și mâncare savuroasă o puteți citi mai jos:

Familiile Șutu, de la mic la mare, scriu astăzi povestea Restaurant COLINA din Unirea! Campioni în bucătărie, recunoscuți pentru ospitalitate și pasiunea pentru gustul desăvârșit

Atenți cu metodele de preparare, care musai trebuie să dea savoare cărnii premium de vită, miel sau porc, maeștrii bucătari pasionați din bucătăria COLINA le dau bistrițenilor posibilitatea să se transpună în Texas și să își răsfețe papilele gustative cu spată de miel afumată la Smoker sau celebrul Brisket!

Astfel, pentru masa de Paște, COLINA a pregătit platouri reci cu spată de miel afumată la smoker, dar și coaste din vită premium și brisket. Preparatele vor putea fi achiziționate și după Paște, printr-o comandă prealabilă, la numărul de telefon 0742039966.

COLINA a intrat astfel pe lista foarte scurtă a localurilor care oferă produse pregătite prin afumare de lungă durată și gătire lentă. Afumarea la cald sau „smoking-ul” este o metodă indirectă de a găti pe un grill smoker, dându-i aroma inconfundabilă a lemnului aromat.
Afumarea la cald, în care par să se fi specializat americanii și texanii în special, se poate realiza pentru orice preparat, de la pește, la pui, porc, miel, vită, vânat și chiar legume brânzeturi și fructe.

Brisketul este un alt preparat, o adevărată „capodoperă culinară”, pe care e musai să-l gustați și pe care îl găsiți oricând în meniul COLINA! Metoda de preparare a pieptului de vită include, de asemenea, o afumare de lungă durată cu lemn de stejar sau cireș.
Pregătirea brisket-ului durează în jur de 18 ore!

Pieptul de vită se afumă 8 ore la o temperatură și alte 5-8 ore la altă temperatură. Se lasă mai apoi la „odihnit”, împachetat și învelit într-un prosop, cel puțin o oră. Se servește cu garnituri clasice de grătar, precum murături, ceapă roșie murată, pâine proaspătă și pufoasă sau sos barbeque.

Puteți savura preparatele Restaurantului COLINA în Unirea, la nr 445/A (fostul restaurant Miracolo). De asemenea, puteți rămâne la curent cu noutățile din meniul restaurantului, urmărind pagina sa de Facebook. 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la ROMBAT, STEWO Năsăud, RCB Electro, Aquabis. Noi locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Năsăud angajează Asistent manager, Controlor calitate și Inginer Calitate. RCB Electro  caută Manipulant mărfuri, Derulatorist și Stivuitorist. ROMBAT are nevoie de Operatori Producție și Maistru Producție. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Aquabis, BistriVet, ITALTextil Sărata și Clinica SANOVIL. Oferta completă, mai jos:

O vorbă înțeleaptă spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie

MATEROM AUTOMOTIVE - Service Autorizat Mercedes-Benz în Bistrița, lansează o ofertă special dedicată posesorilor de automobile Mercedes-Benz care doresc să se pregătească din timp pentru sezonul rece!

SERGIANA, recunoscută internațional cu Trofeul de Onoare și 8 medalii de aur în Frankfurt, la IFFA 2025

SERGIANA a fost distinsă cu 8 medalii de aur, una de argint și una de bronz...