Aplicația necesară pentru utilizarea și închirierea bicicletelor Primăriei Bistrița costă municipalitatea 56.000 de lei lunar. Primarul Gabriel Lazany a precizat că bicicletele sunt în depozitul municipalității până se va găsi o altă abordare, mai ieftină.
Prezent la Bistrițeanul Live, primarul Gabriel Lazany a precizat că bicicletele electrice și mecanice care achiziționate de municipalitate și pot fi închiriate de bistrițeni n-au fost scoase anul acesta din depozit. De vină ar fi prețul mare cerut de cei care au aplicația necesară închirierii de către bistrițeni. Costul lunar al aplicației necesare pentru ca bicicletele să poată fi utilizate de către bistrițeni ar ajunge la 56.000 de lei.
„Din păcate, este un proiect la fel ca altele, un sistem prost gândit. Adică mi se pare total aiurea ca în momentul în care faci un proiect european, dai milioane de euro, tu să fii nevoit ca un papagal, să plătești la o firmă de la care ai luat bicicletele 560 de milioane pe lună (n.r. lei vechi, 56.000 de lei noi) că îi utilizezi aplicația. Nu pot fi utilizate fără acea aplicație, iar firma respectivă a solicitat 560 de milioane de lei pe lună să o utilizăm. Voi rezolva și problema cu bicicletele.
Am chemat firma respectivă la o discuție, mi-au spus că vin la început de iunie și vreau să am o discuție cu ei legată de colaborarea noastră viitoare, pentru că mi se pare total aiurea să aruncăm cu banii bistrițenilor. 560 de milioane sunt foarte mulți bani să îi dai pe lună, când o bicicletă cred că-i 1.000 de lei să o cumperi. Cumpărăm câteo bicicletă fiecărui bistrițean de banii ăia”, a explicat edilul.
Anul trecut, firma respectivă a solicitat 50.000 de lei pe lună pentru utilizarea aplicației, iar anul acesta a crescut prețul la 56.000 de lei/lună. Anul trecut, municipalitatea a achitat suma cerută.
Întrebat când va scoate bicicletele din depozit și vor putea fi din nou utilizate de bistrițeni, primarul a completat: „Sunt prea mulți bani ca să-i aruncăm. Până nu găsim o altă abordare, nu le vom scoate”.
Sistemul „Bike –Sharing” include 165 de biciclete mecanice și 10 biciclete electrice, cu 7 terminale de ridicare și returnare amenajate în Bistrița.
Emisiunea la care a fost invitat primarul Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:
sa ii puneti pe cei ce au spart soseaua pe 1 decembrie in dreptul spitalului nou si pe bulevard in dreptul liceului liviu rebreanu si dupa el dupa sensul giratoriu sa asfalteze cum trebuie nu sa trebuiasca sa treci cu masina cu 20 de km pe ora pt ca asfaltul s-a lasat sau pt ca s-a pus beton la un nivel mai inalt decat soseaua si s-a creat un mare damb din beton. aceste lucrari nu inseamna readucerea la forma initiala caci forma initiala avea acelasi nivel pe toata suprafata.