19.7 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Nu ți-ai înmatriculat mașina sau ești prins cu ITP-ul expirat? Ia-ți „La revedere” de la mașină!

Noua legislație rutieră le permite polițiștilor să suspende dreptul de înmatriculare a autovehiculelor. Astfel, din 20 mai, dacă ești prins cu ITP-ul expirat, sau cu mașina neînmatriculată, după 90 de zile de la cumpărare, îți poți lua „la revedere” de la mașină. Și plătești și o amendă!

Noua legislație rutieră vine cu reguli mult mai drastice. Și pedepse pe măsură.

Astfel, din 20 mai, trebuie să fiți foarte atenți la încă două aspecte.

Înmatricularea mașinii

„Ți-ai cumpărat mașină și vrei să circuli cu ea? Începând cu 20 mai 2018, ai 90 de zile să o treci pe numele tău. Dacă nu o faci, înmatricularea autovehiculului se suspendă de drept. Plătești și amendă (9-20 de puncte)”, anunță polițiștii.

ITP-ul

Tot din 20 mai, se suspendă de drept și înmatricularea autovehiculelor depistate în trafic cu ITP expirată. Polițistul va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, aplică o amendă (9-20 de puncte) și eliberează o dovadă fără drept de circulație. În traducere liberă, mașina poate să plece de acolo doar pe platformă sau împinsă… și primul drum ar trebui să fie la o stație pentru efectuarea inspecției tehnice periodice”, mai spun aceștia.

Astfel, din 20 mai, șoferii sunt sfătuiți să își verifice din timp valabilitatea ITP-urilor și să-și înmatriculeze mașinile în termenul prevăzut de lege.

Verifică-ți din timp valabilitatea ITP! Preferăm să ne asigurăm că ajungi în siguranță la cei dragi, nu să ne întoarcem la sediu cu plăcuțe de înmatriculare. PS: nu știm numere de la tractări”, conchid polițiștii.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: