14.5 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Polițiștii căutau infractori prin păduri. Au găsit turiști rătăciți

Polițiștii, reprezentanții Ocolului Silvic Maieru și ai Administrației Parcului Național Munții Rodnei au verificat în weekend tăierea ilegală de arbori. Aceștia au găsit un bărbat care se ocupa cu așa ceva. Dar cea mai uimitoare descoperire a fost a unui grup de turiști… rătăciți.

În noaptea de 30 iunie/1 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din zona protejată a Parcului Național Munții Rodnei. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul reprezentanților Ocolului Silvic Maieru și al Administrației Parcului Național Munții Rodnei”, anunță reprezentanții IPJ BN.

Acțiunea a venit cu duble rezultate.

În primul rând, s-a identificat un făptaș.

În cadrul acțiunii, aceștia au identificat un bărbat, de 53 ani, din Ilva Mică, care ar fi tăiat ilegal și sustras arbori, din zona menționată, cauzând un prejudiciu în valoare de 566 lei. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării”, anunță polițiștii.

Mai mult, polițiștii au găsit, pierduți prin pădure, și niște turiști.

„Totodată, în timpul acestei acțiuni, au fost identificați 5 turiști, din Republica Cehă, care s-au rătăcit în zona Pasului Rotunda. Astfel, cu sprijinul polițiștilor și a reprezentanților Ocolului Silvic Maieru și Administrației Parcului Național Munții Rodnei, turiștii au ajuns în siguranță la cel mai apropiat spațiu de cazare, unde au rămas peste noapte”, mai spun aceștia.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: