21.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Depresie, nervozitate, oboseală: Trecem la ora de iarnă! Ar putea fi ultima schimbare a orei!

În această noapte vom trece la ora de iarnă. Mâine va fi cea mai lungă zi a anului. România va decide anul următor dacă aceasta va fi ultima schimbare a orei. ATENȚIE la efectele secundare ale trecerii la ora de iarnă.

Ziua de mâine, 28 octombrie, va fi cea mai lungă zi a anului 2018. Asta deoarece la noapte, ora 04:00 va deveni ora 03:00. Astfel, România va trece la ora de iarnă.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții CFR, schimbarea orei nu va modifica mersul trenurilor.

România, decizie importantă în 2019

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, în 2019. Astfel, li s-a oferit statelor membre libertatea de a decide, definitiv, dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

România va avea ocazia să decidă dacă schimbarea de oră din această noapte va fi ultima.

Motivul care stă la baza schimbării sezoniere a orei e încercarea de a face economie în ceea ce privește energia electrică. S-ar părea totuși că „minusurile” sunt mai mari, de aceea oferindu-se posibilitatea de a renunța la schimbarea orelor.

Efecte secundare ale schimbării orei

Medicii spun că e nevoie de aproximativ o săptămână, două, pentru ca organismul să se poată adapta la ora de iarnă. Astfel, această schimbare poate aduce stări de oboseală, nervozitate și chiar depresie, conform specialiștilor.

Persoanele cu afecţiuni cardiovasculare pot experimenta creșteri ale tensiunii arteriale, pot avea crize cardiace sau accidente vasculare. Toate acestea din cauza secretării în exces a hormonilor de stres. 

Pe lângă modificările somnului, vă puteți confrunta cu astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concetrare, cefalee sau modificarea apetitului.

Pentru o adaptare mai rapidă, medicii recomandă plimbări în aer liber și o alimentație bogată în verdețuri. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: