21.9 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

FOTO: Centrul vechi al Bistriței merită să-și recapete strălucirea! VEZI ce planuri are primăria pentru clădirile de patrimoniu:

Pentru a avea un centru istoric care să atragă atenția prin frumusețea clădirilor, nu printr-un aspect degradat, Primăria Bistrița are în plan să vină în ajutorul proprietarilor cu un program de restaurare și punere în valoare a patrimoniului din centrul istoric. VEZI ce presupune acest program:

Primăria Bistrița are în plan să sprijine renovarea, înfrumusețarea și punerea în valoare a centrul istoric al orașului prin implementarea „Programului multianual de restaurare și punere în valoare a patrimoniului arhitectural din centrul istoric”.

În acest sens, viceprimarul Cristian Niculae propune ca toți proprietarii clădirilor din centrul vechi care își renovează fațadele locuințelor să fie scutiți de impozit pe clădiri timp de 10 ani.

Întrucât o asemenea lucrare de renovare a fațadei este costisitoare și complicată și mai sunt necesare și o serie de autorizații, acte și aprobări de la Comisia Monumentelor Istorice, primăria va susține proprietarii de clădiri cu elaborarea proiectelor tehnice și a documentațiilor în vederea obținerii autorizației de construcție pentru renovarea acestora.

Ce presupune „Programul multianual de restaurare și punere în valoare a patrimoniului arhitectural din centrul istoric”?

  • Toți proprietarii care îşi renovează faţadele clădirilor și acoperişul, inclusiv persoane juridice, vor beneficia de scutirea de impozit;
  • Pentru proprietarii care nu dispun de suma necesară reabilitării, Primăria Bistrița va finanța o parte din valoarea lucrărilor, proiectul tehnic şi dirigenţia de şantier;
  • Primăria va sprijini pe mai multe paliere, începând cu informarea, coordonarea proprietarilor şi întocmirea proiectelor tehnice pentru clădirile ce urmează să fie reabilitate.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: