16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

FOTO: Centrul vechi al Bistriței merită să-și recapete strălucirea! VEZI ce planuri are primăria pentru clădirile de patrimoniu:

Pentru a avea un centru istoric care să atragă atenția prin frumusețea clădirilor, nu printr-un aspect degradat, Primăria Bistrița are în plan să vină în ajutorul proprietarilor cu un program de restaurare și punere în valoare a patrimoniului din centrul istoric. VEZI ce presupune acest program:

Primăria Bistrița are în plan să sprijine renovarea, înfrumusețarea și punerea în valoare a centrul istoric al orașului prin implementarea „Programului multianual de restaurare și punere în valoare a patrimoniului arhitectural din centrul istoric”.

În acest sens, viceprimarul Cristian Niculae propune ca toți proprietarii clădirilor din centrul vechi care își renovează fațadele locuințelor să fie scutiți de impozit pe clădiri timp de 10 ani.

Întrucât o asemenea lucrare de renovare a fațadei este costisitoare și complicată și mai sunt necesare și o serie de autorizații, acte și aprobări de la Comisia Monumentelor Istorice, primăria va susține proprietarii de clădiri cu elaborarea proiectelor tehnice și a documentațiilor în vederea obținerii autorizației de construcție pentru renovarea acestora.

Ce presupune „Programul multianual de restaurare și punere în valoare a patrimoniului arhitectural din centrul istoric”?

  • Toți proprietarii care îşi renovează faţadele clădirilor și acoperişul, inclusiv persoane juridice, vor beneficia de scutirea de impozit;
  • Pentru proprietarii care nu dispun de suma necesară reabilitării, Primăria Bistrița va finanța o parte din valoarea lucrărilor, proiectul tehnic şi dirigenţia de şantier;
  • Primăria va sprijini pe mai multe paliere, începând cu informarea, coordonarea proprietarilor şi întocmirea proiectelor tehnice pentru clădirile ce urmează să fie reabilitate.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...