8.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 21, 2024

Gata cu zdruncinăturile la calea ferată! Betonul, înlocuit cu plăci elastice cu cauciuc la o trecere de cale ferată

Săptămâna aceasta s-au finalizat lucrările la trecerea la nivel cu calea ferată de pe Drumul Dumitrei Vechi. Aceasta are parte de semafoare, dar și de un sistem modern de trecere din plăci elastice cu cauciuc. Sistemul permite o traversare a căii ferate mult mai lină, chiar și pentru mașinile de mare tonaj.

Trecera la nivel cu calea ferată de pe strada Drumul Dumitrei Vechi este din nou practicabilă. Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, aceasta beneficiază de semafoare feroviare, dar și de un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată.

Este vorba despre STRAIL, un sistem care a presupus înlocuirea plăcilor de beton cu unele elastice din cauciuc.

„La acest proiect s-a folosit un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru mașini de mare tonaj și mijloace de transport în comun. Sitemul de proveniență germană este realizat din material reciclabile, este durabil și prietenos cu mediul”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae, într-o postare pe o rețea de socializare.

Acesta a mai anunțat că în următoarele două săptămâni se vor finaliza lucrările la trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara. De asemenea, lunile care urmează va intra în modernizare și trecerea la nivel de cale ferată de pe strada Lucian Blaga, ce va ajuta mult fluidizarea traficului din zona Drumul Cetății cu intersecția cu DN17C.

Toate trecerile de cale ferată ce urmează a fi modernizate vor avea plăci elastice din cauciuc, dar și semafoare feroviare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!