10.3 C
Bistrița
sâmbătă, mai 4, 2024

Profesorii din Bistriţa-Năsăud, în focul examenelor. Noutatea anului, la Titularizare

566  de profesori s-au înscris la examenul de titularizare în acest an. Ei vor „lupta” pentru cele 48 posturi titularizabile și pentru celelalte 677 catedre incomplete, rezervate sau pentru suplinire.

Ca în fiecare an, campioni la solicitat posturi sunt învăţătoarele – 146, urmate de 132 educatoare, 53 profesori de Educație fizică și sport. Noutatea acestui an o constituie numărul mare de profesori de Matematică – 29 – care îşi doresc un post în învăţământ…”, a explicat recent şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesoara Camelia Tabără.

Există, totodată, şi 26 de solicitări din partea profesorilor de Limba şi Literatura Română.

Vor fi două centre de concurs, iar proba scrisă a examenului se va desfăşura în 17 iulie. „Lucrările vor fi transmise în 5, 6 sau 7 centre de corectare, în funcţie de cum le direcţionează Ministerul Educaţiei, pentru o corectare unitară”, a mai precizat Camelia Tabără.

O săptămână mai târziu, prin focul examenelor vor trece şi profesorii care vor să rămână definitive în sistemul de învăţământ. Aceştia vor avea de susţinut în 24 iulie examenul de Definitivat.

La proba scrisă sunt înscriși 132 de candidați, la 30 de discipline. Este vorba despre 33 de educatoare, 34 de învățători și 11 profesori de educaţie fizică și sport… După un respiro de două săptămâni, va urma sesiunea din toamnă a Baclaureatului…”, a punctat şeful ISJ Bistriţa-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: