31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO: Șoferii prinși fără centură, puși să vadă cum e să fie implicați într-un accident

O mână de polițiști au oprit în zona Prefecturii mașinile a căror șoferi nu purtau centura. Astfel, pentru ”a-i ierta” de amendă, conducătorii auto erau puși în simulatorul de accidente. Aceștia au avut și ocazia să testeze ochelarii ce simulează efectele stării de ebrietate.

Astăzi, unii dintre șoferii prinși fără centură, în trafic, au fost ”iertați” de amendă. Polițiștii care au tras pe dreapta mașinile în zona Prefecturii au venit cu o altă ”pedeapsă”.

Conducătorii auto au fost invitați să testeze simulatorul de accidente și să probeze o pereche de ochelari ”speciali”.

Desfășurăm astăzi o activitate preventivă, destinată conducătorilor auto, și nu numai. Colegii de la Serviciul Rutier opresc în trafic conducătorii auto care nu poartă centură de siguranță. Aceștia nu sunt amendați ci sunt invitați să testeze un simulator care redă impactul produs de un accident rutier produs la o viteză de 40 – 45 de km/h. Bineînțeles, cu centura de siguranță. Conducătorii auto au și posibilitatea să verifice cum se simt atunci când s-ar afla în stare de ebrietate sau dacă ar fi consumat substanțe psihoactive, cu cele două perechi de ochelari ce simulează aceaastă stare” a explicat sublocotenentul de poliție Ramona Sîngeorzan, din cadrul compartimentului de analiză și prevenire a criminalității.

Șoferii prinși fără centură au invocat diferite motive pentru care nu aveau centura  de siguranță. După testare însă, aceștia au promis că nu vor mai uita să poarte centura de siguranță în trafic.

În acest weekend, simulatorul de accidente va fi la Prundu Bârgăului, în cadrul zilelor comunei.

[arve url=”https://youtu.be/fmoZJvR6yPw” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.