7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

FOTO/VIDEO: Prezenţe exotice, exuberanţă şi culoare – ieri la Nunta Zamfirei

Prezenţe exotice, exuberanţă şi explozie de culoare – ieri, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, acolo unde festivalul internaţional „Nunta Zamfirei” a continuat cu un târg de artă populară, dar şi un captivant spectacol folcloric:

Nunta Zamfirei a debutat ieri cu dezbateri şi discuţii ale membrilor din Uniunea Mondială de Folclor care va celebra la Bistriţa cei 70 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

La Nunta Zamfirei participă, de altfel, tot Biroul Executiv al IGF, respectiv  reprezentanţi din 24 de ţări ale lumii. Întâlnirea de ieri dimineaţă a fost moderată de prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele în exerciţiu al IGF.

Tot ieri, pe agenda festivalului a fost programată şi o întâlnire cu Asociația Națională de folclor din România și conducătorii de formații.

La Casa cu Lei a fost inaugurată ieri expoziția de artă populară care cuprinde o parte din exponatele colecţionarului Florian Coşoiu:

Pe pietonal a fost inaugurat tot ieri un Târg de Artă Populară al invitaţilor din străinătate. Au expus artiști din România și din cele 14 ţări invitate la Nunta Zamfirei.

Seara s-a încheiat pe scena amenajată în centrul oraşului, unde a avut loc şi un Concert extraordinar susținut de ansamblurile folclorice din Ucraina, Lituania, Vietnam, Polonia, Franța, Chile, Mexic:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPALATUL.CULTURII.BISTRITA%2Fvideos%2F2255678387862151%2F&show_text=0&width=560″ /]

Nu rataţi programul de azi, duminică, 28 iulie 2019 la Nunta Zamfirei:

Ora 2000   Ziua Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. – Tablou muzical coregrafic

Invitați speciali: Conducătorii Federaţiilor Naţionale, membre I.G.F. din Franţa, Italia, Serbia, Lituania, Polonia, Vietnam, Elveţia, Israel, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Slovacia, Belarus, Cehia, Spania şi România

Concert extraordinar cu participarea tuturor ansamblurilor folclorice participante în festival (pe scena amplasată pe Pietonalul Liviu Rebreanu)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: