20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Spații de cazare pentru victimele violenței în familie, puse la dispoziție de Primăria Bistrița

Victimele violenței în familie au de acum un spațiu în care se pot caza. Asta după ce Primăria a decis să pună la dispoziție patru camere dintr-o o clădire de pe Bulevardul Independenței. Totul face parte din proiectul VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță.

Se fac tot mai mulți pași în vederea protejării victimelor violenței în familie.

Primul pas, făcut la finele anului trecut, le dă dreptul polițiștilor să emită ordine de protecție provizorii, când intervin la un caz de acest gen.

Zeci de astfel de ordine de protecție au fost emise de atunci, victimele având puțin timp de respiro”. Iar între timp se putea lua o decizie a instanței în funcție de gravitatea cazului.

Începând cu această săptămână, victimele violenței în familie vor avea și un spațiu de cazare.

În cadrul proiectului VENUS- Împreună pentru o viață în siguranță, Primăria a hotărât să dea Direcției de Asistență socială patru camere dintr-un imobil situat pe Bulevardul Independenței. Camerele vor fi puse astfel la dispoziția celor abuzați de cei dragi”.

Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 10 ani. Până acum, spațiul respectiv era destinat tinerelor din instituțiile sociale. Dar această categorie socială nu mai există la noi în oraș.

Victime ale violenței în familie mai sunt cazate și în Centrul Maternal de pe strada Toamnei.

Proiectul Venus este finanțat prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) și vizează crearea şi dezvoltarea unei reţele naţionale inovative integrate de locuinţe protejate destinate victimelor violenţei domestice.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: