11.6 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Rombat își deschide fabrică de baterii pentru mașini electrice în București. Suma enormă investită:

Africanii de la Metair au investit într-o fabrică de baterii Li-ion, pentru autoturisme electrice. Aceasta nu va fi ridicată în Bistrița-Năsăud, ci tocmai în București. Aceasta va produce un milion de celule Li-ion. Cât investește Rombat în această fabrică:

Nu mai puțin de 12 milioane de euro au investit africanii de la Metair, prin compania bistrițeană Rombat, într-o linie tehnologică de fabricare a celulelor Li-ion, pentru autoturisme electrice.

Potrivit unui interviu acordat de directorul general al companiei Ioan Repede celor de la Cotidianul, fabrica este amplasată în București, are două nivele și ocupă o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Unitatea va produce un milion de celule Li-ion.

Acesta a mai dezvăluit faptul că, cel mai probabil, în primăvara anului viitor fabrica va fi funcțională.

„Rombat ba continua să producă baterii plumb acid, dar investește și în baterii Li-ion, lucrându-se în momentul de față la montajul utilajelor de fabricație în București. Această fabrică va produce 1.000.000 de celule Li-ion, pe două chimii, NMC și LFP. Sperăm ca la începutul lunii februarie 2020, fabrica din București să funcționeze și în felul acesta să facem pasul în fabricația de baterii Li-ion. Acesta va fi doar începutul,” a declarat directorul general Rombat, Ioan Repede, citat de Cotidianul.

În anul 2017, Rombat a trecut de pragul de două milioane de baterii vândute, iar în 2018 a înregistrat un adevărat record: 2,3 milioane de baterii vândute, dintre acestea un milion și jumătate ajungând în străinătate. Produsele Rombat ajung în Franța, Italia, Germania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Croația, Ungaria, Rusia, Ucraina, America și chiar Finlanda.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.