17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

A crescut îngrijorător numărul de incendii de vegetație în 2020!

Pompierii bistrițeni au fost solicitați la peste 10.000 de intervenții, în 2020. A fost cel mai greu an de la înființarea ISU BN, după cum o recunosc chiar ei. Îngrijorător este numărul crescut de incendii de vegetație, raportat la anii trecuți.

Pompieri bistrițeni au tras linie și au numărat intervențiile din 2020. Au fost peste 10.000 de solicitări, pe diferite tipuri de intervenții.

„Pe parcursul anului 2020, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al judeţului Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 10 213 situații de urgență (în medie, 27,90  pe zi), dintre care  9.400 cazuri de urgență asistate de SMURD, 249 incendii și 554 alte intervenții specifice. Astfel, cea mai mare pondere o au cazurile medicale, acestea reprezentând peste 90 % din totalul de situații de urgență”, au transmis reprezentanții ISU BN.

Dacă per total, numărul de incendii a fost cu 4 la sută mai mic decât în 2019, îngrijorător e faptul că cele mai multe intervenții de stingere au fost la incendii de vegetație.

„În anul 2020 au fost (..) 249 incendii – scădere cu 4 % față de anul 2019. (..) ISU BN a intervenit la (…) 115 incendii de vegetație și altele  – creștere 59,72% față de anul 2019”, au explicat pompierii bistrițeni.

Pe partea de prevenire, anul 2020 a fost de asemenea unul extrem de plin.

Din punct de vedere preventiv, unitatea noastră a canalizat toate resursele disponibile pentru a asigura un climat de siguranță în zona de competență care îi revine. Astfel, unitatea noastră, prin inspectorii de specialitate a executat 1116 controale de prevenire. Pe timpul controalelor au fost constatate 3606 deficiențe, iar 1006 dintre acestea au fost remediate / soluționate pe loc și au fost aplicate 2202 sancțiuni, dintre care 2073 avertismente și 125 de amenzi contravenționale în cuantum total de 234.100 lei.

În anul 2020, au fost depuse 282 de cereri de solicitare a avizului de securitate la incendiu, fiind emise 72 de astfel de documente. De asemenea, au fost depuse 100 de cereri de solicitare a autorizației de securitate la incendiu, fiind emise 66 de acte administrative care certifică îndeplinirea condițiilor de obținere a autorizației de securitate la incendiu”,  transmit reprezentanții ISU BN.

Anul trecut, recunosc pompierii, a fost cel mai greu de la înființarea ISU BN.

Bilanțul probabil celui mai greu an al pompierilor bistrițeni a avut loc în urmă cu câteva momente la sediul inspectoratului. Mulțumim tuturor pompierilor bistrițeni care au dus la bun sfârșit toate misiunile încredințate în anul 2020. De asemenea, mulțumim tuturor partenerilor instituționali pentru sprijinul permanent acordat în anul analizat”, au punctat pompierii pe pagina lor de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...