-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Aproape 300 de elevi au fost victime ale infracțiunilor comise la școală sau in apropiere

Poliția Română a întocmit un raport referitor la abuzurile petrecute în școli și în apropierea lor. Peste 230 de elevi au fost abuzați fizic la nivel național, iar în raport sunt trecute și date referitoare la furtul din școli.

Până în luna septembrie 2022, de la începutul anului școlar 2022- 2023, au fost sesizate 373 de infracțiuni (294 în mediul urban și 79 în mediul rural), dintre care 340 săvârșite în incinta unităților de învățământ și 33 în zona adiacentă acestora, conform IPJ BN.

Dintre infracțiunile sesizate, cele mai multe au fost de lovire sau alte violențe, 232 (180 în mediul urban și 52 în mediul rural), dintre care 209 în incinta unităților de învățământ și 23 în zona adiacentă acestora, 43 de infracțiuni de furt (37 în mediul urban și 6 în mediul rural), dintre care 39 în incinta unităților de învățământ și 4 în zona adiacentă acestora și 20 de infracțiuni de port sau folosire de obiecte periculoase (18 în mediul urban și 2 în mediul rural), toate în incinta unităților de învățământ.

Din datele oferite de Poliția Română, se găsesc tot aici 23 de cazuri de purtare abuzivă, două de neglijență în serviciu și un caz de abuz în serviciu.

„Dintre victimele infracțiunilor din școli, respectiv 330, 290 au fost elevi, 14 cadre didactice și 4 aparținători ai elevilor, iar ca posibili autori ai infracțiunilor, din totalul de 321, 285 au fost elevi, 5 cadre didactice și 21 de aparținători”, transmite IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Statul Roman, tace si doarme ! Toata Lumea, are organizata si platita din banii publici , o ” politie a scolilor ” care efectiv mentin ordinea si efectueaza paza , securitatea si protectia tuturor unitatilor de invatzamant cu structura anume creata si platita din banii publici , numai aici in aceasta tzara, acest lucru este lasat la latitudinea parintilor din scoli, daca sunt de acord sa plateasca din banii lor , cate o societate privata de paza , care inafara de a sta ” cu bota la brau „… si a se plimba prin scoala, nu pot si nici nu stiu ce sa faca , inafara de a anuntza politia ori jandarmeria, daca reusesc ei sa depisteze vre-un intrus in unitatea scolara, sau daca se bat copiii intre ei . Toata lumea vrea ca Politia si Jandarmeria Nationala , sa faca ei de toate … dar totodata, toti sunt ipotriva lor si ar dori daca se poate, toate aceste efective sa fie reduse la minimul minim si sa fie platiti cu ” salar minim pe economie „, iar pensie daca s-ar putea , sa li se dea ” pensia aia minima social ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.