20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

Aproape 300 de elevi au fost victime ale infracțiunilor comise la școală sau in apropiere

Poliția Română a întocmit un raport referitor la abuzurile petrecute în școli și în apropierea lor. Peste 230 de elevi au fost abuzați fizic la nivel național, iar în raport sunt trecute și date referitoare la furtul din școli.

Până în luna septembrie 2022, de la începutul anului școlar 2022- 2023, au fost sesizate 373 de infracțiuni (294 în mediul urban și 79 în mediul rural), dintre care 340 săvârșite în incinta unităților de învățământ și 33 în zona adiacentă acestora, conform IPJ BN.

Dintre infracțiunile sesizate, cele mai multe au fost de lovire sau alte violențe, 232 (180 în mediul urban și 52 în mediul rural), dintre care 209 în incinta unităților de învățământ și 23 în zona adiacentă acestora, 43 de infracțiuni de furt (37 în mediul urban și 6 în mediul rural), dintre care 39 în incinta unităților de învățământ și 4 în zona adiacentă acestora și 20 de infracțiuni de port sau folosire de obiecte periculoase (18 în mediul urban și 2 în mediul rural), toate în incinta unităților de învățământ.

Din datele oferite de Poliția Română, se găsesc tot aici 23 de cazuri de purtare abuzivă, două de neglijență în serviciu și un caz de abuz în serviciu.

„Dintre victimele infracțiunilor din școli, respectiv 330, 290 au fost elevi, 14 cadre didactice și 4 aparținători ai elevilor, iar ca posibili autori ai infracțiunilor, din totalul de 321, 285 au fost elevi, 5 cadre didactice și 21 de aparținători”, transmite IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Statul Roman, tace si doarme ! Toata Lumea, are organizata si platita din banii publici , o ” politie a scolilor ” care efectiv mentin ordinea si efectueaza paza , securitatea si protectia tuturor unitatilor de invatzamant cu structura anume creata si platita din banii publici , numai aici in aceasta tzara, acest lucru este lasat la latitudinea parintilor din scoli, daca sunt de acord sa plateasca din banii lor , cate o societate privata de paza , care inafara de a sta ” cu bota la brau „… si a se plimba prin scoala, nu pot si nici nu stiu ce sa faca , inafara de a anuntza politia ori jandarmeria, daca reusesc ei sa depisteze vre-un intrus in unitatea scolara, sau daca se bat copiii intre ei . Toata lumea vrea ca Politia si Jandarmeria Nationala , sa faca ei de toate … dar totodata, toti sunt ipotriva lor si ar dori daca se poate, toate aceste efective sa fie reduse la minimul minim si sa fie platiti cu ” salar minim pe economie „, iar pensie daca s-ar putea , sa li se dea ” pensia aia minima social ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!