13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

ADI Deșeuri: Amenzi uriașe, pentru cei care abandonează deșeuri în natură

Se aplică amenzi uriașe celor care abandonează deșeuri în natură, avertizează ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. „Este una dintre cele mai grave și periculoase infracțiuni!”

Abandonul deșeurilor în natură este una dintre cele mai grave și periculoase încălcări ale legislației de mediu în vigoare, transmite ADI Deșeuri BN.

Această formă de poluare reprezintă un grav pericol pentru sănătatea noastră, și mai ales a copiilor noștri.

Descompunerea parțială a acestor deșeuri abandonate afectează pânza freatică din jurul localităților. Aceasta provoacă poluarea apei din fântâni, afectând totodată și fauna și vegetația.

Pentru a combate aceste încălcări ale legislației din domeniul mediului, inspectorii Corpului de Control ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au demarat, încă de la începutul acestui an, controale extinse.

Controalele se realizează în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și cu Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud. 

S-au efectuat controale pe Valea Bârgăului, Valea Someșului, Valea Ilvelor, Valea Budacului și Valea Șieului.

„Atragem atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri în natură sunt foarte mari. Cei prinși în fapt riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice. Persoanele juridice riscă sancțiuni cuprinse între 50.000 și 70.000 lei”, avertizează cei de la ADI Deșeuri.

Aceste acțiuni vor continua pe tot parcursul acestui an, pentru prevenirea și combaterea abandonului de deșeuri în natură.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: