18.8 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud / Supercom: NU mai amestecați deșeurile reciclabile și respectați programul de colectare a acestora!

Eforturile A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom Bistrița pentru selectarea corectă a deșeurilor în gospodăriile din Bistrița-Năsăud continuă! „Vă rugăm să nu mai amestecați deșeurile reciclabile și respectați programul de colectare a acestora!” 

 

În fiecare zi de miercuri, din a treia săptămână din lună, este programată ridicarea pubelei galbene în Municipiul Bistrița.

Inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud sunt pe teren pentru a verifica modul în care operatorul de salubritate Supercom ridică pubela galbenă de la cetățeni.

Mulți cetățeni dii Bistrița respectă noul program de colectare a deșeurilor reciclabile. Dar există și cetățeni care încă nu au înțeles importanța separării corecte a deșeurilor reciclabile.

Din păcate, încă avem cetățeni care, în ziua de colectare a deșeurilor reciclabile din plastic / metal, au scos și sacul albastru cu hârtie / carton și sacul verde cu sticlă.

Aceste deșeuri reciclabile din hârtie / carton și din sticlă NU au fost ridicate de operatorul Supercom, pentru a evita amestecarea tipurilor de deșeuri între ele. 

Alți cetățeni au folosit greșit sacul albastru și verde pentru deșeurile reciclabile din plastic / metal.

Este foarte important să respectăm inscripționările de pe recipienții de colectare, pentru a avea un sistem eficient de gestionare a deșeurilor”, transmit cei de la ADI Deșeuri. 

Conform noului program de colectare, operatorul Supercom ridică de la poarta casei deșeurile pe 4 fracții distincte:

 • rezidual,
 • plastic / metal,
 • hârtie / carton
 • și sticlă.

De aceea este foarte important să nu amestecăm deșeurile reciclabile între ele și să respectăm datele de colectare pentru fiecare fracție în parte.

În Municipiul Bistrița, deșeurile reciclabile se colectează în fiecare zi de miercuri:

 • În prima săptămână întreagă din lună, miercuri se ridică deșeurile reciclabile din hârtie / carton – adică sacul albastru;
 • În a doua săptămână din lună, miercuri se ridică deșeurile reciclabile din sticlă – adică sacul verde;
 • În a treia săptămână din lună, miercuri se ridică deșeurile reciclabile din plastic / metal – adică pubela galbenă; 

  Pubela neagră se ridică conform vechiului program de colectare cu excepția zonelor în care această colectare se făcea în ziua de miercuri. Pentru acele zone de case, ridicarea pubelei negre se va face sâmbătă.

Puteți vedea noul program de colectare a deșeurilor pe www.adideseuribn.ro sau la telefon – 0263.944 – Dispecerat Supercom.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. De data aceasta supercom chiar isi face treaba, dar de vina santem noi , chiar asa de greu sa sortezi toate la locul lor? Ieri pe strada noastra am vazut in sac verde peturi, s-au saptamana trecuta zi de sticla puse afara casete de plastic. ACUMA CHIAR NU PUTEM SPUNE CA SE AMESTECA DACA IN PUBELA ,SACI SUNT SORTATE. nU VA MIRATI CA NU VISE RIDICA DE LA POARTA DACA LE AMESTECATI DIN START DUMNEAVOASTRA. Singurul lucru ca daca saci nu sunt aruncati peste poarta ,pur si simplu de pe poarta, clanta se fura pana vii acasa de la lucru. AVAND CAMERA DE SUPRAVEGHERE AM SURPRINS CHIAR VECINUL CA NI LEA LUAT!. aRUNCATI SACII IN CURTE ALTFEL NU AVEM SACI

 2. In zonele rurale Super(?)com nu a mai ridicat deseurile reciclabile din containerele ingropate de luni de zile. La munca Supecom, nu la intins mana si la dat lectii despre cum se sorteaza. FACETI-VA TREABA!
  Succesuri!

 3. Vad ca ne impiedicam in culoarea sacilor si nu in continutul lor. Daca s-ar folosi saci transparenti pentru reciclabile ar fi vreo problema ? Sa inteleg ca muncitorii de la Supercom sint niste roboti care sint programati sa ridice reciclabilele doar dupa culoarea lor ( a sacilor ) ? Ce sa mai zic ca miercuri am lasat in fata portii sacul galben cu plastice si joi era tot acolo !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...