4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Adrian Briciu, procurorul care le-a venit de hac zeițelor de la Urbanism conduce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud

Adrian Briciu, procurorul care se afla în spatele celui mai important dosar care vizează infracțiuni comise în instituții publice, va conduce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Deocamdată, acesta ocupă postul doar temporar, până la organizarea unui concurs.

Prim-procurorul Angela Sângeorzan a condus ani buni Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, asigurând și relațiile cu presa. Aceasta s-a pensionat, iar postul a rămas vacant.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca postul să fie ocupat de Adrian Briciu, pe o perioadă de maxim 6 luni. În această perioadă se va organiza un concurs pentru ocuparea permanentă a acestui post.

„Propunerea de delegare în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a domnului Briciu Adrian., procuror șef Secție urmărire penală la această unitate de parchet”, se arată în decizia CSM.

Cine este Adrian Briciu:

Adrian Briciu are 40 de ani și este din Alba. În 2013 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița. În 2016 este promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Procurorul se află în spatele uneia dintre cele mai importante anchete desfășurate într-o instituție publică. Este vorba despre „caracatița” de la Urbanism.

6 angajați ai Primăriei Bistrița, printre care și trei șefi, sunt urmăriți penal. O amintim doar pe Floare Gaftone, secretarul municipiului, Monica Pop, arhitect șef sau Cincea Dumitru, directorul de la Juridice. Acuzațiile care li se aduc sunt: constituire de grup infracțional sau abuz în serviciu. La acestea se adaugă fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals sau influențarea declarațiilor.

Mai multe despre procurorul care le-a venit de hac zeițelor de la Urbanism puteți citi mai jos:

Cine este procurorul ce le-a venit de hac zeițelor care făceau legea în urbanismul bistrițean:

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Îi urăm succes. Și sperăm că ancheeta din primărie nu va fi un foc de paie și că va viza și alte persoane care au călcat și calcă în continuare pe bec. Ce ziceți dle Primar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...