20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

AFLĂ care este strategia de dezvoltare a comunei Bistrița-Bârgăului în perioada 2020-2024!

Potrivit adminstrației locale de la Bistrița-Bârgăului condusă de primarul Vasile Laba, în perioada 2020-2024 se vor finaliza proiectele aflate pe rol la această dată, proiecte majore privind îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor comunei şi creşterea atractivităţii de investire în mediul rural prin implemenatarea proiectelor de infrastrutură: apă și apă uzată menajeră, transport, drumuri locale, educație.

Adminstrația locală de la Bistrița-Bîrgăului a curpins în strategia de dezvoltare pe următorii 4 ani, realizarea de investiţii şi dezvoltarea de noi servicii turistice în vederea valorificării zonei Colibiția, zonă cu un potențial turistic ridicat.

Din acest punct de vedere există deja în lucru o serie de proiecte importante: amenajarea a trei tronsoane cu o lungime totală de 3,9 km pe partea draptă și stângă a lacului de acumulare Colibița, amenajarea de alei cu măsuțe și bănci, racordarea la iluminatul public, amplasarea de coșuri de gunoi, bariere și pontoane în zonele de acces la lac pentru toată lumea.

De asemenea, se vor realiza condițiile optime prin introducerea rețelei de apă și canalizare în localitatea Colibița, se va extinde rețeaua de distribuție a energiei electrice pe partea stângă și dreaptă a lacului de acumulare. În acest sens, a fost deja semnat contractul de lucrari pentru extinderea rețelei electrice în localitatea Colibița, zona peste lac.

Prin intermediul fondurilor venite de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vor continua lucrările de modernizare a drumului Colibița-Mița. Totodată, vor continua și lucrările necesare finalizării nomenclatorului stradal.

Pentru aceeași perioadă, 2020-2024, se are în vedere atragerea de fonduri pentru îmbunătățirea sistemului de iluminat public stradal prin montarea de stâlpi noi metalici acolo unde este cazul și montarea de corpuri de iluminat de tip LED în comuna Bistrița-Bîrgăului, fiind montate deja un număr de 88 de lămpi, cu bani de la bugetul local. Totodată, se așteaptă liberalizarea accesului la ședintele publice în vederea prezentării proiectului „Construire Bloc cu 16 apartamente ANL- locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, situat în Satul Bistrița-Bârgăului, Nr. 1331/B, Comuna Bistrița-Bârgăului, la Agenția Națională pentru Locuințe în vederea semnării contractului. De asemenea, au fost finalizate și lucrările de amenajare la parcul de joacă pentru copii din centrul comunei.

Potrivit primarului Vasile Laba, comuna este inclusă și pe lista Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.) care va scoate la licitație în decursul acestui an, lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor. Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (P.O.R.).

Se va realiza și Planul Urbanistic General (P.U.G.-ul), vor fi atrase fonduri pentru implementarea proiectului „Modernizarea Infrastructurii Rutiere”, se va pune accent pe îmbunătăţirea capacităţii de absorbţie a fondurilor alocate prin programele de finanţare externe şi, în special, pregătirea pentru accesarea fondurilor structurale şi de coeziune, se vor amenaja trotuare în comuna Bistrița – Bîrgăului pe lângă Drumul Județean 172 D și se va îmbunătăți sistemul de formare profesională a angajaţilor în vederea creării unei forţe de muncă atent adaptate la cerinţele pieţii muncii, aflate în continuă schimbare.

Menționez că întreaga activitate, ca de altfel toate realizările obținute în decursul anilor precedenți constituie rezultatul unor eforturi colective și a unui climat de bună colaborare între primar, viceprimar, consilieri locali și colectivul de salariați din cadrul serviciilor de specialitate subordonate primarului, cu pesonalul Ocolului Silvic, precum și a unei bune înțelegeri pe care am avut-o din partea majorității locuitorilor din comună, pentru care vă adresăm cele mai sincere mulțumiri.

Toate aceste aspecte constituie valori reale care se proiectează într-o imagine pozitivă în viziunea numeroșilor locuitori din comună la adresa noastră a tuturor, pentru care ne mândrim cu toții.

Numai printr-o mai bună comunicare între Primarie, Consiliul Local și cetățenii din comună, printr-o mai mare implicare a tuturor cetățenilor în rezolvarea problemelor grele cu care ne confruntăm, prin exprimarea deschisă, dar civilizată a opiniilor, prin elaborarea și analizarea în comun a unor inițiative locale, prin promovarea în mai mare măsură a dialogului cu cetățenii, vom reuși să facem din comuna noastră o oază de frumusețe și vom avea importante realizări care să constituie motive de bucurie și satisfacție pentru toți locuitorii comunei și pentru fiecare consilier în parte. Cu aceste gânduri, vă rog să-mi permiteți ca în numele Consiliului Local, al colectivului de muncă din Primărie și al tuturor locuitorilor din comună să adresez mulțumiri Guvernului României, parlamentarilor din județul nostru, Consiliului Județean, Prefecturii, agenților economici, Ocolului Silvic și instituțiilor din comună pentru spijinul acordat în obținerea realizăriilor expuse în prezentul raport și să vă urez la toți multă sănătate și putere de muncă în obținerea unor noi și însemnate realizări în anii care vor urma”, este declarația primarului Vasile Laba vis a vis de viziunea și strategia de dezvoltarea comunei Bistrița-Bârgăului din perioada 2020-2024.

(P)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!