28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

După reclamații, transportatorii de persoane din județ, verificați sub acoperire!

Odată cu reluarea transportului de persoane au apărut și primele reclamații. Autoritățile au început verificarea transportatorilor. Sub acoperire! CARE e situația ”din teren”:

S-a reluat transportul de persoane, intern și internațional. Doar că, odată cu primele curse au apărut și primele reclamații. E vorba de nemulțumiri legate de transportul în județ.

Vor să scumpească prețul la transport. Ne-a cerut cu 70 la sută mai mult!” s-au plâns unii bistrițeni.

Reclamația a ajuns și la urechile autorităților. S-a decis verificarea informației, dar….sub acoperire.

Am trimis oameni în teren. Sub acoperire. Ca să nu bănuiască transportatorii nimic. Într-adevăr, a fost un operator de transport care intenționa, de la 1 iunie, să mărească prețul la abonamente. Deci nu pe bilet. Ci pe abonament. Dar până la urmă a renunțat la idee. probabil din cauză că mulți au reacționat” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al CJ BN, Bogdan Ivan.

”Nu mai avem cu ce veni la oraș, în timpul weekend-ului. Au scos unele curse. Nu e normal” a fost o altă plângere a bistrițenilor.

În urma controlului sub acoperire s-a stabilit că reclamațiile sunt…fondate. Doar că motivele ar fi…întemeiate.

”Într-adevăr unele curse au fost scoase. Am vorbit cu operatorii de transport care se ocupă de rutele respective și ni s-a comunicat că nu au șoferi. Nu au personal. Motivul nu ar fi că nu doresc să asigure transportul în continuare, și în weekend, dar sunt într-un impas” a mai explicat Bogdan Ivan.

Deși motivul e ”de înțeles”, li s-a dat termen de remediere a situației.

Le-am comunicat că au la dispoziție o lună de zile să-și rezolve toate aceste probleme. Dacă după o lună de zile văd că nu pot acoperi rutele, așa cum era stabilit, atunci va trebui reorganizată licitație pentru traseul respectiv. Deci au o lună de zile să pună totul la punct” a spus Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița Năsăud.

CJ BN este cel ce organizează licitațiile pentru operatorii de transport pe rutele din județ. ARR -ul aprobă doar parcul auto, dar de licitații se ocupă CJ BN.

Anul acesta, contractele existente, pentru transportul din județ, se prelungesc până la finalul lui decembrie. De anul viitor, CJ BN va urca pe SEAP rutele și se vor face licitații pentru a stabili pe fiecare rută ce operator va asigura transportul de persoane. Mai trebuie, până atunci, să se reglementeze cadrul european pentru acest demers care va reveni în sarcina consiliilor județene” a mai explicat Ivan.

Reprezentanții ARR susțin că a subordona transportul de persoane consiliilor județene nu e o decizie înțeleaptă, dar ei au ”mâinile legate”.

 

FOTO- ARhivă

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...