3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

”Agitație” la spitalul din Năsăud! Stația de oxigen și CT-ul, funcționale în scurt timp!

Se lucrează intens la Spitalul Orășenesc Năsăud la crearea de condiții mai bune pentru pacienți. Stația de Oxigen va fi funcțională în scurt timp. Și Computerul Tomograf va putea fi folosit în viitorul apropiat. Iar secția Pediatrie își schimbă fața cu totul.

Agitație mare la Spitalul Orășenesc ”George Trifon” Năsăud. Se efectuează mai multe lucrări concomitent, toate cu scopul de a crea condiții mai bune pacienților.

ZIlele trecute a sosit și prima parte din stația de oxigen.

Zilele trecute a sosit o parte a stației. Astăzi mai sosesc câteva echipamente. Dar sunt mai multe lucrări de făcut. Stația va fi amplasată într-o clădire exterioară a spitalului, dar în curtea acestuia. Și trebuie trase toate țevile, trebuie pus la punct sistemul informatic, etc. Noi aveam o stație de oxigen, dar o foloseam pentru blocul operator și prea puțin pe alte secții. Ei bine, acum, am ajuns la 80 de paturi pentru COVID, iar pacienții aceștia au nevoie de oxigen. Așa că am solicitat Ministerului Sănătății să ne finanțeze. Deci se lucrează pentru amplasarea stației, dar mai au timp încă până să finalizeze cu aducerea echipamentelor și instalarea acestora” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul spitalului, Daniel Marc.

Stația de oxigen a costat 1,5 milioane de lei, și face parte din finanțarea de 2,23 milioane de lei, despre care Bistrițeanul.ro a scris aici:

Robert Sighiartău: 2,3 milioane pentru Spitalul Orășenesc Năsăud!

Astfel, până la finalul anului urmează să soseacă și stația de stabilizare, ecograful, lampa pentru operații, paturile noi pentru pacienți, etc.

O altă facilitate pentru pacienți e Computerul Tomograf.

În scurt timp se vor finaliza toate lucrările și Computerul Tomograf va fi operațional. În foarte scurt timp îl vom putea folosi și acesta” a asigurat primarul Dorin Vlașin.

Pe lângă lucrările pentru stația de oxigen, secția Pediatrie a spitalului e într-un plin proces de …schimbare.

Un ONG de la Cluj m-a contactat și mi-a spus că vrea să ne ajute și pe noi, la Năsăud. Așa că pentru secția de Pediatrie ne-au oferit televizoare, frigidere, draperii noi, laptopuri. Mai mult, zugrăvesc saloanele și pictează diferite personaje pe pereți. Va prinde viață și o sala de joacă, cu play station , cărți, jucării, etc. E o investiție de bun augur, foarte bine venită și pentru care suntem mulțumitori” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

E vorba de ONG-ul ”Alături de oameni” din Cluj Napoca, ONG care a investit și în secția pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...