-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Ai condiție fizică și te încântă ideea de armată?! Poți să câștigi între 500 și 1.000 de lei stând acasă

La nivelul județului Bistrița-Năsăud sunt disponibile 179 de posturi de rezerviști militari ce urmează a fi ocupate în acest an. Cei care trec de probele fizice au posibilitatea să câștige lunar între 500 și 1000 de lei, chiar stând acasă.

La nivel naţional, sunt libere 775 de locuri pentru maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi. Dintre acestea, 179 de locuri sunt disponibile în unităţile militare din județul nostru.

Cine poate fi rezervist militar

Oricine poate să devină rezervist militar, indiferent dacă are sau nu are pregătire militară. Vârsta maximă pentru înscriere este de 55 ani înainte de data semnării primului contract – pentru maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari, respectiv 50 ani înainte de data semnării primului contract – pentru soldaţi gradaţi rezervişti voluntari. Persoanele interesate trebuie să fi absolvit minim 10 clase.

„Un tânăr de 18 ani care a terminat școala poate să se înscrie pentru rezervist militar. În acest scop, cei interesați vor susține probele sportive specifice, un examen psihologic și se vor prezenta la examinarea medicală. După încadrare, ei urmează cursuri de pregătire militară cu durata de una până la trei luni, în funcție de pregătirea militară anterioară. Începând cu anul următor încadrării, astfel de cursuri se desfășoară anual, durează câte trei săptămâni și se desfășoară în unitățile în care tinerii au fost încadrați.”, a explicat purtărorul de cuvânt al Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud, Lt. col. Marius Apetrei.

Ce trebuie să conțină dosarul

Pentru înscriere/întocmire dosar de candidat, veţi avea asupra dumneavoastră următoarele documente:
– actul de identitate, în original şi în copie;                                                                  – certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;
– permisul de conducere, eliberat de autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.”, transmit reprezentanții Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud.

Cât se poate câștiga din această activitate

Avantajul pe care-l au rezerviștii militari este faptul că pot să aibă alte job-uri și să câștige și din activitatea de militar. Astfel, pot merge acasă lunar cu sume cuprinse între 500 și 1000 de lei, indiferent dacă sunt sau nu solicitați.

”Anul acesta au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. Printre acestea se află creşterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30% din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut. Pe parcursul activității, aceștia pot beneficia de o soldă lunară cu valoarea de aproximativ 500 de lei și 1000 de lei în cazul ofițerilor, indiferent dacă sunt sau nu solicitați. Aceste persoane pot avea orice alt loc de muncă și să fie rezerviști militari în unitățile noastre. Condiția este să participe la stagiile de pregătire anuale, iar în cazul unor situații de urgență sau în caz de necesitate să se prezinte la unitate în timpul impus.”, a mai precizat Lt. col. Marius Apetrei.

Pentru mai multe detalii vă puteţi adresa Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud situat în Bistriţa, B-dul Republicii Nr. 3-5 sau la tel. 0263211271.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Da… ” rezervistii ” de sub 55-60 de ani ( si care parte din ei au fost pensionati fortzat… la vaste de 40-45 de ani ) DE CE NU SUNT BUNI ? Alora nu le trebuie nu stiu ce pregatire militara ptr ca toti au fost de cariera cu scoala militara in domeniu … inafara unor ” antrenamente de specialitate … priodice ” … care sa se faca ptr ” reimprospatare… ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...