13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

ALDE vrea tineri de 18 ani în transportul public

Pe principiul că cei mai în vârstă nu mai sunt capabili 100 la sută să conducă, ALDE vrea să ofere facilități tinerilor. Aceștia vor ca cei de 18 ani să poată conduce autovehicule cu 21 de locuri. Cu restricție de lungime traseu…

Tineretul ALDE vrea să aducă unele modificări pe legea transportului. Aceștia vor să ofere tinerilor de 18 ani posibilitatea de a conduce microbuze de 16 locuri. Sau de 21, că e tot acolo. Dar pe distanțe scurte. Dar cu teste înainte. Dar cu... Nici ei nu știu clar.

Un singur lucru e clar. Că tineretul ALDE nu stăpânește bine legea existentă. Dar vor să o modifice.

Mai jos, declarațiile făcute de președintele tineretului ALDE, Pompei Cocean.

Pompei Cocean:Avem un amendament pe legea transportului, unde este prevăzut ca un tânăr, începând cu vârsta de 18 ani, să poată conduce, dacă are categoria D1, să poată conduce un microbuz până la 16 locuri. Știind nevoia foarte mare de angajați de pe piața forței de muncă, am zis că un microbuz cu 16 locuri e identic cu unu de 20 de locuri. Să rezolvăm anomalia respectivă și un tânăr să poată conduce un microbuz până la 21 de locuri. Ca și factor, că multă lume ar zice că poate nu e integru ca să facă treaba asta, un pensionar, care sunt situații cu boli grave, care nu ar mai avea voie să conducă, datorită nevoii de forță de muncă, încă se găsește pe piața muncii. Și atunci pericolul ar apărea.Bineînțeles, limitat la trasee care să nu depășească o distanță de 50 kilometri pe sens. Nu putem să-l trimitem pe distanțe lungi. Un circuit prin România, spre exemplu. Dar, ca începător, să facă o linie de 50 de kilometri. Asta e ca și proiect pe care vrem să îl depunem în următoarea sesiune parlamentară.”

Reporter: ”Te-ai duce cu unu care are permisul de două zile, până într-o localitate, la 50 km distanță?”

Pompei Ceocan: ”Păi, în momentul de față poate să conducă cu 16 locuri. În momentul de față e la 16 locuri!

Reporter: ”Sunt tineri de 18 ani, care fac transport cu microbuz de 16 locuri???!!!???

Pompei Cocean: ”DA! Bineînțeles! Dacă îți dorești treaba asta! Bine, treci niște teste. Că după ce ai obținut permisul pentru categoria D1, specific pentru zona asta, trebuie să dai un atestat, trebuie să îndeplinești anumite condiții. Adică nu-ți dă voie numai simpla categorie auto pe permis să rezolvi problema.”

Apoi, liderul tineretului ALDE BN a spus că vor privi legea de față din toate unghiurile. Ceea ce îi și îndemnăm să o facă!

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: