VIDEO: A câștigat 1.500 de lei în doar câteva minute, cu o chitară…!

VIDEO:  A câștigat 1.500 de lei în doar câteva minute, cu o chitară…!

I-au fost de ajuns câteva minute și o chitară pentru a convinge juriul că merită premiul cel mare al competiției, în valoare de 1.500 de lei!

Festivalul național concurs pentru tineret Bistrița Folk s-a încheiat în această seară, al Centrul Cultural Dacia cu Gala laureaților. Mihai Cosmin Popescu – președinte al juriului și realizatorul emisiunii Omul cu chitara la Radio România Actualități a făcut oficiile de gazdă, explicând că juriul a urmărit cu atenție talentul vocal al celor șase concurenți, creativitatea, prezența lor scenică și felul în care stăpânesc chitara. Președintele juriului l-a felicitat pe Florin Săsărman, inițiatorul și sufletul festivalului Bistrița Folk, subliniind că este foarte important ca într-un oraș precum Bistrița să existe un asemenea eveniment de calibru care se desfășoară deja de 17 ediții.

Două premii speciale în valoare de 300 de lei au primit George Octavian Panfi și bistrițeanca Maria Matean, în timp ce Sergiu Pârvulescu din Vulcan (Hunedoara), în vârstă de 14 ani  a primit premiul special „Ovidiu Domnici”, oferit de Comanderia Templieră Bistrița. Premiul III a fost cucerit de Diana Porca din Bistrița, premiul II a ajuns la Daria Andreea Boghean din Târgu-Neamț, în vârstă de doar 13 ani, iar marele premiul a fost cucerit de Radu Comănescu:

Cea de-a doua seară a festivalului național concurs Bistrița Folk a început însă cu o surpriză pentru public! Florin Săsărman a invitat pe scenă un băiat de doar 10 ani – Mircea Vlas, care a smuls aplauze și admirația publicului cu un moment extraordinar:

Pe scena Centrului cultural „Dacia” au urcat apoi grupul de folk Armadia, înființat în 1990, în Năsăud. Seara se va încheia cu alte recitaluri de excepție susținute de Vali Șerban&Marius Popa, Anatol Rudei, Dinu Olărașu & Paul Arva și Mircea Rusu Band.

Festivalul Național Bistrița Folk 2018 este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală România din Inima Mea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Sponsor principal al evenimentului este Ecomas Energosystem Bistrița. Sponsori: Equal SRL, Arhicris Logistic SRL, Pombis SA și Hotel Codrișor.

Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).
Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani octombrie 17, 2019 - Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.
FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.