13 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Alegeri Locale 2020. TOT ce trebuie să știi despre ziua votului:

Alegerile Locale din acest an, care se desfășoară sub umbra Coronavirusului, vor avea reguli speciale atât pentru alegători, cât și pentru cei din secțiile de votare. Marea lor majoritate vizează distanțare fizică și păstrarea unor reguli de igienă, pentru a evita infectarea cu Covid-19.

Astăzi au loc alegerile locale, în urma cărora se vor alege primarii orașelor și comunelor, consiliile locale, Consiliul Județean și președintele Consiliului Județean. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00.

În vremuri de pandemie, e necesară respectarea unor reguli de igienă și de distanțare socială, pentru a se evita infectarea cu Covid-19.

În secțiile de votare pot să fie maxim 5 alegători concomitent. La intrarea în clădire, alegătorilor li se va măsura temperatura.Aceștia sunt obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea și la ieșirea din secția de votare.

De asemenea, trebuie să poarte mască, însă o vor da jos preț de câteva secunde pentru identificare. Alegătorii își scanează singuri actele de identitate și își aplică singuri pe buletin autocolantul cu „votat”.

Pe toată perioada în care se află în secțiile de votare, alegătorii trebuie să păstreze distanța de minim un metru față de alți alegători și față de membrii secției de votare.

Celor care tușesc sau au temperatura mai mare de 37,3 grade celsius nu li se va refuza dreptul la vot, însă vor vota cu prioritate și vor folosi cabina cea mai apropiată de ieșire. Dacă se prezintă la vot cu simptome severe, vor fi izolați într-o încăpere separată, iar un membru al secției va suna la 112, pentru a fi preluați de un echipaj medical.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.