EDITORIAL: Doamnelor și domnilor, ați asistat la cea mai mizerabilă campanie electorală

EDITORIAL: Doamnelor și domnilor, ați asistat la cea mai mizerabilă campanie electorală

Doamnelor, domnilor, stimați alegători,

Tocmai ați avut ocazia să asistați la cea mai mizerabilă campanie electorală locală din ultimii 30 de ani.

Nu știu dacă se poate coborî mai jos. Suntem pe fundul oceanului, în Groapa Marianelor a ceea ce poartă numele retoric de politică.

Cu cancanuri ieftine și postaci plătiți pe caiet cu funcții viitoare, v-au ținut departe de proiectele și viziunea lor despre Bistrița. Mai grav este că v-au atras în luptele lor personale, în loc să vă convingă prin proiecte. E mai simplu, nu?

Ce ușor ni se fură mințile cu răutăți perfid induse ca să vă deturneze atenția și să vă otrăvească gândirea…

Am să vă arăt cât de ușor v-au otrăvit cu veninul lor scurs din setea de putere…Putere și bani, din care să-și plătească datoriile.

Să restabilim adevărul. A sosit clipa.

Ca jurnalist n-am avut cum rata nicio campanie electorală în ultimii 22 de ani. Am tot așteptat în acest timp să-i văd pe politicieni cum evoluează. Pace bună ție, cititorule! Nu evoluează pe unde ne-am fi așteptat, la pregătire, proiecte sau viziunea lor atunci când vor să conducă o comunitate, mai mică sau mai mare, la seriozitatea și respectul cu care își tratează electoratul. Totuși, există o evoluție. În arta de a distrage atenția electoratului de la ceea ce e cu adevărat important, folosind astăzi instrumente atât de abile de sădit ura și minciuna, care, repetată, capătă valori de adevăr. Azi credeți că sunteți deținătorii unor adevăruri despre X sau Y, dar nu e deloc așa. Urmăriți Hater, pe Netflix, poate vă mai dumiriți cum stă treaba.

Întâmplarea și culmea prostiei politice face ca Bistriteanul.ro să fi fost prins în mijlocul acestei campanii mizerabile, iar astăzi sunt obligată se restabilesc adevărul arătându-vă cum v-au mințit în ceea ce ne privește și cum prin postaci falși, insulte și calomnii repetate au reușit să vă schimbe adevărul pe care-l știați despre noi. Iar ceea ce vă voi spune puteți folosi pentru a separa minciuna de adevăr, pentru a vă apăra pe voi înșivă de nemernicia lor, pentru a vă dezvolta rezistența la manipularea partidelor și pentru a nu-i lăsa pe oamenii care vă vor binele și au luptat mereu pentru asta să se îndepărteze de voi.

Aflându-ne pe pagina Bistriteanul.ro, aș vrea să vă întreb ce ați reținut despre noi după această campanie mizerabilă?

Vă spun eu. Că suntem pesediști, plătiți de PSD, niște ziariști fără caracter și onoare, care se vând pe doi arginți. Este? Este. Asta e percepția voastră astăzi despre noi, cei de la Bistriteanul.ro, inclusiv despre mine, Claudia Andron. Pentru că așa v-au spus în ultimele săptămâni postacii ascunși după zeci de conturi false de Facebook și niște hiene triste care se numesc ziariști și care umblând cu deontologia în gură scriu după dictarea unor lover boy de partid. Curat murdar, coane Fănică!

Buuuuun! Și acum vom da timpul înapoi să vedem de unde pleacă această percepție publică despre Bistrițeanul.ro, despre mine, că se pare că am uitat de la ce ne-am luat și v-au dus mințile atât de departe că nu vă mai amintiți.

Vă reamintesc că în urmă cu câteva luni, în timpul stării de urgență, ziariștii de la Bistriteanul.ro au demascat jocul politic (din întrecerea socialistă care partid pornește primul aparatul de testare) care a întârziat cu două săptămâni acreditarea laboratorului COVID al Spitalului Județean. Stăteau medicii în laborator cu aparatura și testele în față și așteptau o hârtie de la Ministerul Sănătății, pe care alte spitale o primiseră în două zile. Ce am făcut noi, ziariștii de la Bistriteanul.ro? Am scris asta. Și s-a declanșat jihadul, ajungând să fim amenințați inclusiv cu închisoarea. Mai apoi, atât eu cât și ziarul pe care-l conduc am fost ținta unor atacuri de cea mai joasă speță, am trăit în ultimele luni ce nici sub conducerea lui Pupeză nu mi-a fost dat să trăiesc. De ce? PENTRU că am luat “apărarea” Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care nu este nici al Bistriteanului, nici al Claudiei Andron, este al nostru, al tuturor. Ați reținut? Am luat apărarea unui spital unde mergem cu toții, nu e spitalul niciunui partid politic, este spitalul în care merg zeci de mii de bistrițeni. Și pentru asta am ajuns puși la zid de mizeriile care fac jocul astăzi în politica locală.

Noi, cei de la Bistriteanul.ro, aceiași ziariști care în urmă cu 8 ani am scos oamenii cu jucării în brațe în fața Consiliului Județean după ce nu unul, doi copii au murit cu zile în Spitalul Județean. Radu Moldovan are de atunci în birou o păpușică, dăruită de mine, care să-i amintească ce are de făcut pentru spitalul în care mureau copii și oameni cu zile. Și cred că i-a fost de folos, dacă ne uităm cum se laudă astăzi cu proiectul lui de suflet, spitalul.

Când toată lumea scria de termopanele și zugrăveala mișto de la Spitalul Județean, noi scriam că mor oameni cu zile din infecții nosocomiale luate din spital. Am repetat până au înțeles cu toții că avem nevoie și de medici și de aparatură performantă, că mergem la spital pentru tratament, nu ca să vedem ce frumos e zugrăvit. L-am sfidat pe Buta, zeul din spital, căruia nici politicienii zilei nu aveau tupeu să-i zică nimic. Noi, da, ăștia de la Bistriteanul, eu, Claudia Andron. Întotdeauna. Fără frică. Pentru voi. Nu pentru noi. Pentru că da, noi, cei de la Bistrițeanul.ro suntem cu ochii ca pe butelie acolo unde e în joc viața voastră și luăm foc când e vorba de spital și de copii și chiar nu ținem cont de cine e la putere. Lovim cu sete și putere până ori se îndreaptă lucrurile, ori pleacă personajul. Și nu ducem lupta pentru noi, pentru voi o facem. Noi suntem primiți cu onoruri peste tot, dar mereu ne gândim la voi, la normalitatea în care toți trebuie să fim egali și să luptăm pentru asta. E greu să mai crezi astăzi că sunt jurnaliști, oameni, profesioniști sinceri, care urmăresc și luptă pentru binele nostru, al tuturor. E greu să mai crezi că sunt oameni buni pe lumea asta. Dar sunt, credeți-mă. Nu-i lăsați să împroaște cu noroi oamenii buni și nu mă refer doar la noi, cei din redacție, ci și la alții care s-au trezit în campania asta mizerabilă atacați mișelește și cu profesionalismul pus la îndoială de cei care, de exemplu, au uitat să vă spună că cel care le conducea campania de partid era, să vezi coincidență, fix cel care a făcut ultima strategie a județului și se supărase puțin că n-a prins un nou contract, iar de aici ditai scandalul și deturnarea opiniei publice. Și e doar un exemplu care-mi vine acum în minte.

I-am lăsat să-și facă jocul și numărul, să le văd toată mizeria de care sunt în stare. Și cât de mulți.

Ei știu ceva și aplică tactica la fiecare tur de alegeri. Dezbinați ne fac praf și ne conduc cum vor ei, după orgoliile lor mărunte. De la oamenii ăștia cu caractere mici să nu așteptați lucruri mari. Nu sunt în stare pur și simplu. Că gândesc pentru ei și atât. Restul e minciună și muuultă manipulare.

Cu scrisul nostru critic am schimbat lucruri în județul ăsta. Ne-am câștigat dușmani redutabili, ca acum, dar nu ei ne interesează, ci voi. Și nu am să le permit unor postaci plătiți de partide să vă schimbe părerea despre acest ziar. Un ziar despre care v-au făcut să uitați că v-a fost mereu aproape, că am salvat vieți împreună, că am schimbat destine, că am adus zâmbete și curcubeul acolo unde totul era gri. Noi, împreună. Bistriteanul și voi. Noi cu voi. Nu cu ei.

Ei, uitați-i ce aduc, ce seamănă între noi. Vrajbă, ură, se ceartă prieteni între ei pentru o luptă politică care nu le aparține dar au luat-o personal, în timp ce mai marii pentru care se luptă stau și se conversează amuzați de nebunia fanilor. Credeți-mă că așa este, îi știu mai bine decât voi. În timp ce hoardele de susținători se bat și se insultă reciproc, ei râd și fac pe nevinovații, pozând în inocenți preocupați de binele nostru. Iar la final singurii care câștigă din tot acest circ sunt ei, nicidecum noi. Noi pierdem prieteni, încredere în semeni, speranța, trăim dezamăgiri și rămânem să batem pasul pe loc, prizonieri în mizeria politică în care ne atrag prea ușor și căreia îi dăm dreptul de a ne deturna viitorul nostru pentru al lor.

În campania asta electorală a ieșit toată mizeria politică la iveală și cu ajutorul conturilor sociale. Dacă nu știați, vă spun eu că sunt firme plătite să răspândească minciuna pe rețelele sociale, care folosesc, foarte grav, tineri pe care îi instruiesc să răspândească dezbinarea și ura, în comentarii și conturi false. Fac asta minim 12 ore pe zi. Ore în care din spatele unui calculator sau telefon postează comentarii manipulatoare, insulte, toate grozăviile lumii. Vă dați seama unde am ajuns în 2020? Unde e progresul? În conturi false de Facebook, candidați care fug de dezbateri?

Asta nu e politică. Nu în bătaie cu lături, insulte și ironii ar trebui dusă o campanie. Dacă ar avea pic de respect pentru noi. De bun simț. De educație. Inclusiv politică. N-avem nevoie de politica urii, altele sunt politicile după care ar trebui să fim guvernați, chiar și local. M-am săturat de atâta ură și dezbinare, vreau să trăiesc frumos, să vă zâmbesc când ne vedem pe stradă.

Am ajuns să trăim vremurile în care politicul plătește sau ghidează postaci naivi (cei de partid, amețiți cu funcții) care răspundesc ura printre noi. Dezbinarea în loc de iubire. Doamneee, unde am ajuns… Să plătească pentru ură, minciună și dezbinare, când Dumnezeu ne-a lăsat să guvernăm lumea după o sigură lege: a iubirii față de semeni, care ar trebui să fie esența politicii. De asta avem impresia că trăim sfârșitul lumii. Chiar asta e.

Dacă lăsăm politicul să sădească ura și minciuna, primim înapoi fix ceea ce semănăm. Noi le permitem. Întrebarea e până când le permitem să vină în halul ăsta în fața noastră? Să se joace cu mințile noastre? Să le ducem noi luptele că ei n-au curaj să dezbată proiecte, dar sunt campioni la aruncat lături?

Mâine mergeți la vot. Nu o să vă spun aici cu cine să votați. O să vă spun doar ca în timp ce postacii dorm, epuizați după această campanie în care au uzat toți scuipații din dotare, să urmăriți în liniște toți candidații. Pe toți și de oriunde ar fi, analizați-i, comparați-i, vedeți dacă au venit pregătiți în fața voastră și cu ce, vedeți dacă au obiceiul să își respecte promisiunile și cuvântul dat. Să vă uitați cu atenție și peste fiecare listă de Consiliu Local sau Consiliu Județean. Și mâine să îi votați pe politicienii care v-au privit în ochi cu sinceritate, care au tăcut și v-au ascultat când voi vorbeați, care v-au spus să-i votați pentru că au un proiect mai bun pentru voi, nu că altfel sunteți ai unui anume partid sau că vă irosiți votul dacă-l dați unui partid mic. Nu le faceți jocul, urmăriți-vă interesul vostru, nu al lor!

Mâine nu e în joc viitorul lor, ci al vostru! Uniți suntem o forță. Care ar trebui să le dea de gândit o dată la patru ani.

Și nu mai cădeți așa ușor pradă tehnicilor lor de manipulare. Dezvoltați rezistență la manipulare folosindu-vă gândirea critică. Și nu-i lăsați să ne mai dezbine.

Noi, cei de la Bistriteanul.ro, suntem tot aici, tot așa cum ne știați, tot gata să vă sărim în ajutor când sunteți deznădăjduiți și lipsiți de speranță, dar poate mai triști și obosiți de toată mizeria asta la care am fost martori și care ne-a surprins și pe noi, nu credeam vreodată să ajungem aici.

Listele pentru Senat ale USR-Plus Bistrița-Năsăud au fost admise de Tribunalul Bistrița-Năsăud octombrie 26, 2020 - Și pentru USR-Plus Bistrița-Năsăud se încheie astăzi odiseea listelor pentru Senat și Camera Deputaților, după ce, Biroul Electoral Județean, a decis în urmă cu câteva zile să nu admită lista pentru Senat, motivul fiind absența unei femei  de pe lista cu pricina.
FOTO/VIDEO: Președintele CJ BN și consilierii județeni au depus azi jurământul de credință octombrie 26, 2020 - Alegerile locale au avut loc acum o lună. Azi, la Centrul Cultural Dacia, consilierii județeni și președintele CJ BN, au depus jurământul de credință pentru mandatul 2020 - 2024. 
Serviciile medicale oferite unei bunicuțe s-au transformat în fotografii în valoare de 800 de lei octombrie 26, 2020 - O bunicuță din Bistrița a căzut în plasa escrocilor. O firmă a convins-o pe bătrânică să semneze un contract de pe urma căruia trebuia să beneficieze de servicii medicale. Femeia nu a citit cu atenție contractul și s-a trezit că după achitarea sumei de 800 e lei aceasta urma să beneficieze de servicii fotografice. Polițiștii au intrat pe fir.
Lista ACTUALIZATĂ a țărilor din care dacă sosești, intri în carantină octombrie 26, 2020 - Autoritățile au analizat evoluția cazurilor Covid 19, la nivel global. Astfel, s-a actualizat lista țărilor din care dacă sosești, este obligatorie carantinarea.
FOTO/VIDEO: Grav accident între Rebrișoara și Nepos. O victimă va fi preluată cu elicopterul SMURD octombrie 26, 2020 - Un grav accident a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN17 D. Au fost implicate trei autoturisme, printre care și o basculă care s-a răsturnat. Trei persoane au fost rănite, una urmând să fie preluată cu un elicopter SMURD.
Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud): Cea mai mare problemă, în procesul de reciclare octombrie 26, 2020 - Aceasta ar fi cea mai mare problemă, în legătură cu procesul de reciclare - consideră ecologistul Silviu Rus. Acesta subliniază că administrațiile locale și județene ar trebui să înțeleagă că este o prioritate pentru bistrițeni: 
Să vină iarna! Lelea Floare a croșetat ștrimpi pentru pompierii sîngeorzeni octombrie 26, 2020 - Omenia încă nu a dispărut! A demonstrat-o lelea Floare, din Sîngeorz Băi. Bunicuța cu peri cărunți și mâini harnice a croșetat șosete pentru pompierii din orașul stațiune. Și pentru 40 de perechi...a fost ceva de lucru. Acum poate să vină iarna....
Bistrița-Năsăud: 3 cazuri pozitive și 3 decese în ultimele 24 de ore octombrie 26, 2020 - Avem 2.300 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 3 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 3 decese în contextul pandemiei. 28 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar 2 bistrițeni au fost declarați vindecați. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.844 de cazuri noi de infecție.
FOTO/VIDEO: Incendiu într-o gospodărie din Bistrița octombrie 26, 2020 - Pompierii se luptă în aceste momente să stingă un incendiu. Flăcările au cuprins acoperișul unui imobil de pe strada Mihai Viteazu din Bistrița.
Se caută un șef de linie priceput! Locuri de muncă, disponibile la IMP România, Casa EMA, Amicii Building și mulți alții octombrie 26, 2020 - Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, în această săptămână! AgroArdeal caută inginer agronom, cu sau fără experiență, iar Amicii Building angajează un inginer specializat în construcții civile. Sanovil caută infirmiere și personal pentru curățenie. Oferta completă, mai jos:
Rodna: Bătrân căzut în apă octombrie 26, 2020 - Echipajele medicale au fost solicitate în localitatea Rodna. Un bărbat în vârstă a căzut în apă, de pe un pod. Acesta a fost găsit inconștient și în șoc hipotermic.
Casa EMA își mărește echipa! octombrie 26, 2020 - Sala de fitness a complexului anunță un nou job de Instructor Fitness disponibil! Dacă ești pasionat de lumea fitness-ului și dorești să influențezi acest domeniu, Casa EMA te așteaptă la o întâlnire!
VIDEO: Betak ne oferă la Bistrița încă un eveniment de excepție, săptămâna viitoare! octombrie 26, 2020 - Un eveniment de excepție va avea loc săptămâna viitoare, la Bistrița. Acesta este organizat de compania Betak, în Biserica Romano-Catolică de pe str. Gheorghe Șincai Nr. 26. Este vorba despre o serie de concerte de orgă care au început în martie, dar au fost întrerupte, din cauza pandemiei. 
VIDEO: Unul din militarii răniți în Afganistan e bistrițean octombrie 26, 2020 - Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Unul dintre ei este bistrițean, și se afla în teatrul de operațiuni, alături de o echipă din Arad, din luna august. 
Aquabis: Defecțiune, pe rețeaua de distribuție a apei în Beclean octombrie 26, 2020 - O defecțiune a fost semnalată astăzi, 26 octombrie 2020, pe rețeaua de distribuție a apei în Beclean - anunță Aquabis. Va fi afectată partea de jos a orașului. Incidentul de la Mogoșeni nu a fost deocamdată soluționat:
IMPRESIONANT! Un medic din Bistrița face apel la solidaritate: Să facem echipe și să mergem la pacienți acasă! octombrie 26, 2020 - Pandemia de coronavirus a dat viața tuturor peste cap. De frică să nu se infecteze, mulți bolnavi nu mai merg la spitale sau la doctor, ducându-și boala pe picioare, acasă. Un medic din Bistrița a făcut un apel la solidaritate. „Ajutați-mă să înființăm mai multe echipe de doctori rezidenți, specialiști, primari, asistente, infirmiere, studenți la medicină (...) care să ne deplasăm la domiciliul pacienților cu probleme”, a transmis Mihai Suciu.
FOTO/VIDEO: Două accidente în nicio jumătate de oră: Unul în Sîngeorz, altul în Beclean octombrie 25, 2020 - Două accidente rutiere au avut loc în nicio jumătate de oră. Unul în Sîngeorz Băi, altul în Beclean.  Din fericire, victimele au scăpat cu viață.
Săsarm: O bătrânică a murit, după ce a fost lovită de mașină octombrie 25, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în Săsarm. O femeie a fost lovită de un autoturism. Echipajul medical îi aplică protocolul de resuscitare. UPDATE: Femeia a decedat!
Nuntă „rustică”: scriitorul Mircea Cărtărescu s-a căsătorit cu sîngeorzanca Ioana Nicolaie în orașul-stațiune octombrie 25, 2020 - Scriitorul Mircea Cărtărescu s-a căsătorit în această vară cu sîngeorzanca Ioana Nicolaie. Nunta a avut loc într-un cadru rustic, tocmai în orașul-stațiune de unde este mireasa. Cei doi sunt împreună de ani buni și au un fiu.
POVEȘTI din sat: „Domnișorul” octombrie 25, 2020 - Domnișorul: De la Bunzariul - cel mai vestit povestaș, prin jurul satului - a auzit el „multe opșaguri”, fapt pentru care numai lui am „a-i mulțămi”.
Transmixt face apel la călători să nu aglomereze autobuzele când merg elevii la școală octombrie 25, 2020 - Operatorul de transport în comun Transmixt face apel la călători să nu aglomereze autobuzele și microbuzele la cele două ore din zi când elevii merg la școală și respectiv revin acasă.
Cel de-al doilea șofer implicat în accidentul de aseară, transferat la Bistrița! CARE e starea lui: octombrie 25, 2020 - Un grav accident rutier a avut loc aseară în Năsăud. Un bărbart a decedat, iar șoferul și pasagera celei de-a doua mașini implicate, au ajuns la spital. Tânărul conducător auto a fost transferat la Bistrița. CARE e starea lui:
Bistrița-Năsăud: 62 de cazuri noi în ultimele 24 de ore! octombrie 25, 2020 - Avem 2.297 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 62 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Față de ultima raportare nici o persoană nu a fost declarată vindecată, iar 58 de bistrițeni au fost externați la cerere. De asemenea, s-a înregistrat și un deces în contextul...
VIDEO – Record: Un produs din oțel realizat la Bistrița ar putea înconjura pământul de trei ori! octombrie 25, 2020 - Surprinzător sau nu - un produs din oțel fabricat în zona industrială din Bistrița ar putea, la o adică, să înconjure pământul de trei ori! Nu este singurul record al companiei din oraș care se bazează pe inteligență, perseverență și multă exigență: 
No woman, no cry: Odiseea listelor pentru alegerile parlamentare ale Partidului Verde s-a încheiat octombrie 25, 2020 - BEJ a admis lista pentru Senat din a doua încercare dar partial. USR-Plus a contestat la Tribunal decizia BEJ și speră o admitere parțială a listei.
FOTO: O mulțime de surprize, la anticariatul LEO din curtea Muzeului Județean…! octombrie 25, 2020 - Și cărțile intră în carantină, în zilele noastre, dar merită, mai ales când e vorba despre o cauză nobilă! Ne-au convins tinerii voluntari ai clubului Leo care ne-au oferit suficiente surprize, la anticariatul organizat în curtea Muzeului Județean:
Aquabis: Incident, la rezervorul de acumulare a apei din Mogoșeni octombrie 25, 2020 - Un incident s-a produs ieri seară, la rezervorul de acumulare a apei din Mogoșeni – anunță Aquabis.
Șoferul care a murit în accidentul de la Năsăud avea permisul anulat octombrie 24, 2020 - Tânărul de 32 de ani din Dumitra care a decedat în această seară într-un tragic accident rutier petrecut în orașul Năsăud avea permisul anulat. Se pare că acesta avea și două procese pe rol pentru conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere.
FOTO: TRAGIC accident la Năsăud! O persoană a decedat octombrie 24, 2020 - Un tragic accident a avut loc în această seară în orașul Năsăud. Din primele informații rezultă că un bărbat dintr-una din mașinile implicate în accident a decedat și alte două persoane au fost rănite.
VIDEO: Discuții aprinse, în interiorul USR-Plus. „Așa ar trebui să arate democrația într-un partid” octombrie 24, 2020 - Care este politica USR-Plus pentru viitoarele alegeri? Lorant Sas și Emilian Gabor, candidații USR Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare din 6 decembrie au explicat în studioul Bistrițeanul Live, ce greșeli își reproșează după alegerile locale din septembrie.