6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

„Alice” Ardean Elisei ne invită la meciul său de retragere. Odată cu el este inaugurată noua polivalentă

Valentina Ardean Elisei este una dintre cele mai longevive handbaliste nu doar din România, ci și din lume, cu o carieră impresionantă care însumează 28 de ani de sport cu mingea mică.

În data de 16 august, Alice ne invită la retragerea organizată de ultimul club la care a activat în calitate de jucătoare.

Evenimentul are loc la Sala Polivalentă de la Unirea, începând cu ora 16:00. Sunt invitate mai multe handbaliste de top din România și din străinătate, foste și actuale colege ale lui Alice.

Cine este Valentina Ardean Elisei?

A câștigat în carieră Challenge Cup, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Cupa EHF, Trofeul Campioanelor EHF.

lături de echipa națională a obținut medalia de aur la Campionatul European pentru Tineret din Franta, argint la Campionatul Mondial din Rusia în 2005, bronz la Campionatul European din Danemarca/Norvegia 2010 și bronz la Campionatul Mondial din Danemarca 2015.

Ca sportiv, a fost în anul 2004- Golgeter în Liga Naționala a României, 2005- Cea mai bună extremă stângă la Campionatul Mondial din Rusia, 2007- Golgeter Cupa Cupelor EHF, 2008- Cea mai bună extremă stânga la Campionatul European din Macedonia și 2015- Cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din Danemarca. A participat cu echipa la Jocurile olimpice de vară de la Beijing 2008 și la Olimpiada de la Rio – 2016.

Este din anul 2000 Maestru al Sportului. A primit în anul anul 2002 distincția de Cetățean de Onoare al municipiului Deva și în 2006 pe cea de Cetățean de Onoare al municipiului Focșani. De anul trecut este și cetățean de onoare al Craiovei.

În 2006 a primit Ordinul Meritul Sportiv în clasa a II a iar în anul 2011 – Medalia Meritul Sportiv în clasa a II a 2011- Maestru Emerit al Sportului.

Este din anul 2016 antrenor de handbal. Deține un master în Management și Sport și un altul în Managementul organizațiilor și evenimentelor sportive.

După retragere, la Bistrița va fi organizat și un turneu puternic, doar cu echipe din Liga Campionilor, între 19 și 21 august.

Gloria organizează în august un turneu internațional cu echipe din Champions League

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...