22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

WONDERLAND: Arteziana de la Sens, priponită cu un fir de stâlpul de curent

Blestemul Bistriței, orașul care mustește de specialiști în arhitectură urbană, este fix arhitectura urbană. Idei bune, lucrări urâte, puse în practică prost, pe bani mulți.

Ideea de a face o fântână arteziană în zona Sens (Panait Cerna) a fost una bună. Din această idee excelentă a ieșit o fântână arteziană cu robineți, țevi la vedere și site de inox, mai mult o improvizație de fântână arteziană, ceva ce n-ați mai văzut desigur niciunde în lumea asta mare.

Totuși, trebuie să recunoaștem că e mai frumoasă decât halăul de adăpat vacile de-i zice fântână arteziană din Centrul Vechi, alt monument al lipsei de viziune a marilor arhitecți și ingineri constructori din Primăria Bistrița. Halăul de pe Pietonal a fost făcut din bani europeni, iar constructorul se vede că n-a făcut în viața lui vreo arteziană, cât timp toate țevile sunt la vedere. Nu mai zicem nimic de calitatea lucrării, se poate vedea cu ochiul liber, când teceți pe acolo, dacă nu vă întoarceți capul de jenă că așa ceva s-a plătit din banii voștri.

Arteziana de la Sens e ceva de râsu plânsu, tot cu țevile la vedere, că deh, ai noștri arhitecți și constructori, cum v-am spus, doar au visat arteziene, nu le-au și făcut. De aia le-a și ieșit o improvizație. Oricum, interesant ar fi să aflăm arhitectul și proiectantul lucrării, ar merita să le fie pus numele acolo, să știe și alții cât pot, să nu-i mai angajeze veci, nimeni, pentru așa ceva.

Ce atrage atenția astăzi asupra acestei inestimabile opere de artă urbană, reprezentarea locală a kitch-ului, este firul de curent, care se scaldă liber și cu un fir neizolat printre jeturile și picurii de apă.

Firul care pleacă din stâlpul de curent e legat direct de mijlocul fântânii și încă nu ne-am prins la ce folosește: bagă curent să meargă arteziana, susține ansamblul de fier și site de inox sau e ceva capcană pregătită pentru cei care ajung pe acolo și au curaj să-și bage degetele-n apă?!

Oricum, o rugăminte am avea către toți marii meșteri arhitecți și constructori ai Bistriței: NU MAI FACEȚI ARTEZIENE! CĂ NU VĂ PRICEPEȚI!

Și vedeți naibii de firul ăla de curent, să nu mai și nenorociți pe cineva cu artezienele voastre de tot circul!

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Felicitari administratiei pentru originalitate.
    Asa ceva nu vezi in toata EUROPA doar la noi elementul romanesc sparge toate tiparele.
    Asa e bine RARES UJICA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...