6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

VIDEO: Niciun avocat mâine, în sălile de judecată din Bistrița-Năsăud

Avocatul Alin Moruțan, decanul Baroului Bistrița-Năsăud, a vorbit la Bistrițeanul Live, despre campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există”. Aceasta se desfășoară mâine, 4 octombrie, în toată țara.

Avocații din Baroul Bistrița-Năsăud se alătură colegilor din celelalte barouri din țară. Iar mâine vor trage un semnal de alarmă asupra importanței rolului avocatului în justiție, întrerupându-și activitatea.

S-a ajuns la un nivel în care am început să devenim vocali, să ne spunem of-ul și să încercăm să găsim o soluție. Pentru că sunt multe probleme care necesită lămuriri. În ceea ce privește ordonanța și acele taxe mărite care ne-au afectat pe noi, dar și pe celelalte profesii liberale (n.r. – impunerea CASS neplafonat profesiilor liberale) – aceea a fost cireașa de pe tort.

Dar au fost și alte probleme semnalate către conducerea țării. Probleme mai vechi, care nu și-au găsit rezolvare până acum. Trebuia să ne exprimăm nemulțumirea și să solicităm o lămurire a situației”, a explicat Alin Moruțan.

Decanul Baroului Bistrița-Năsăud a mai precizat că pe parcursul zilei de mâine, avocații vor formula cereri de amânare a cauzelor, cu câteva excepții.

Mai exact, avocații vor asigura asistență și reprezentare în cauzele unde se vor lua măsuri preventive sau se vor verifica măsurile preventive – arestări, ordine de protecție, cauze cu minori.

Nu cred că judecătorii nu vor respecta această campanie pe care o facem. Și noi am respectat, când au avut ei protest„, a mai declarat avocatul Alin Moruțan.

În momentul de față, Baroul Bistrița-Năsăud este format din 133 de avocați.

Mai multe detalii despre campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există” descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Memoriul cu principalele disfuncţionalităţi identificate în sistem, trimis de Uniunea Naţională a Barourilor din România statului și autorităților din sistemul judiciar poate fi consultat AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: