12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: Niciun avocat mâine, în sălile de judecată din Bistrița-Năsăud

Avocatul Alin Moruțan, decanul Baroului Bistrița-Năsăud, a vorbit la Bistrițeanul Live, despre campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există”. Aceasta se desfășoară mâine, 4 octombrie, în toată țara.

Avocații din Baroul Bistrița-Năsăud se alătură colegilor din celelalte barouri din țară. Iar mâine vor trage un semnal de alarmă asupra importanței rolului avocatului în justiție, întrerupându-și activitatea.

S-a ajuns la un nivel în care am început să devenim vocali, să ne spunem of-ul și să încercăm să găsim o soluție. Pentru că sunt multe probleme care necesită lămuriri. În ceea ce privește ordonanța și acele taxe mărite care ne-au afectat pe noi, dar și pe celelalte profesii liberale (n.r. – impunerea CASS neplafonat profesiilor liberale) – aceea a fost cireașa de pe tort.

Dar au fost și alte probleme semnalate către conducerea țării. Probleme mai vechi, care nu și-au găsit rezolvare până acum. Trebuia să ne exprimăm nemulțumirea și să solicităm o lămurire a situației”, a explicat Alin Moruțan.

Decanul Baroului Bistrița-Năsăud a mai precizat că pe parcursul zilei de mâine, avocații vor formula cereri de amânare a cauzelor, cu câteva excepții.

Mai exact, avocații vor asigura asistență și reprezentare în cauzele unde se vor lua măsuri preventive sau se vor verifica măsurile preventive – arestări, ordine de protecție, cauze cu minori.

Nu cred că judecătorii nu vor respecta această campanie pe care o facem. Și noi am respectat, când au avut ei protest„, a mai declarat avocatul Alin Moruțan.

În momentul de față, Baroul Bistrița-Năsăud este format din 133 de avocați.

Mai multe detalii despre campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există” descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Memoriul cu principalele disfuncţionalităţi identificate în sistem, trimis de Uniunea Naţională a Barourilor din România statului și autorităților din sistemul judiciar poate fi consultat AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: