10 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Alocațiile pentru copii, înlocuite de vouchere…?!

Alocațiile pentru copii ar putea să dispară, pentru a fi înlocuite de vouchere. Este una dintre posibilitățile pe care Guvernul Orban le ia în calcul, ca să evite astfel situațiile în care părinții cheltuie banii pe altceva.

Ministrul propus al Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat recent la Digi24 că ar susține varianta acordării unor vouchere, în loc de alocații. Acestea ar putea fi folosite doar pentru anumite cumpărături, în interesul copiilor.

Premierul demis Ludovic Orban a adus în discuție posibilitatea de a introduce tichete sau vouchere, în locul alocațiilor pentru copii.

Sistemul prin care alocațiile sunt transformate în vouchere este unul de succes în țări precum SUA și Finlanda, a subliniat fostul ministru al Finanțelor.

O decizie clară nu a fost însă stabilită, deocamdată. Se așteaptă și opinia ministrului Muncii. 

Legea alocațiilor a fost amânată pentru că nu s-au găsit surse de finanțare – a mai precizat Florin Cîțu. Voucherele ar încerca să asigure faptul că banii nu vor fi folosiți de părinți în alte scopuri și vor fi direcționați pentru educația sau sănătatea copiilor – a mai precizat Florin Cîțu.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...