19.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Alternative „verzi” pe malurile Someșului, pentru a preveni inundațiile

Malurile Someșului sunt în proces de pregătire pentru perioada în care crește debitul apelor. Se utilizează o alternativă „verde”, bună și pentru natură, dar și pentru a proteja gospodăriile de inundații.

ANM a anunțat o perioadă de instabilitate atmosferică, ploi și descărcări electrice pentru mai multe zone din țară. Și județul nostru se află sub Cod Galben de ploi.

Pentru perioada ploioasă care va veni, trebuie luate măsuri și împotriva inundațiilor. Astfel, pe malurile râului Someșul Mare se fac lucrări „verzi”. Acestea sunt și prietenoase cu mediul, dar și protejează malurile de eroziune și zonele de inundații.

Consolidări vegetative ale malurilor Someșului Mare, alternative „verzi” pentru prevenirea inundațiilor!

În această perioadă, colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud pun în siguranță malurile râului Someșul Mare din localitatea Nimigea de Sus.

Este vorba despre o lucrare prietenoasă cu mediul, o consolidare vegetativă realizată din materiale locale: pari din lemn pe care se fixează împletituri din nuiele, pământ și bolovani de râu.

Anii trecuți au mai fost executate lucrări similare pe alte tronsoane ale cursului de apă, în localitățile Șanț, Braniștea și Rebrișoara.

Acestea au ca scop limitarea eroziunilor malurilor și asigurarea stabilității acestora la acțiunea distructivă a apei”, a transmis Apele Române Someș – Tisa pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...