3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Alternative „verzi” pe malurile Someșului, pentru a preveni inundațiile

Malurile Someșului sunt în proces de pregătire pentru perioada în care crește debitul apelor. Se utilizează o alternativă „verde”, bună și pentru natură, dar și pentru a proteja gospodăriile de inundații.

ANM a anunțat o perioadă de instabilitate atmosferică, ploi și descărcări electrice pentru mai multe zone din țară. Și județul nostru se află sub Cod Galben de ploi.

Pentru perioada ploioasă care va veni, trebuie luate măsuri și împotriva inundațiilor. Astfel, pe malurile râului Someșul Mare se fac lucrări „verzi”. Acestea sunt și prietenoase cu mediul, dar și protejează malurile de eroziune și zonele de inundații.

Consolidări vegetative ale malurilor Someșului Mare, alternative „verzi” pentru prevenirea inundațiilor!

În această perioadă, colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud pun în siguranță malurile râului Someșul Mare din localitatea Nimigea de Sus.

Este vorba despre o lucrare prietenoasă cu mediul, o consolidare vegetativă realizată din materiale locale: pari din lemn pe care se fixează împletituri din nuiele, pământ și bolovani de râu.

Anii trecuți au mai fost executate lucrări similare pe alte tronsoane ale cursului de apă, în localitățile Șanț, Braniștea și Rebrișoara.

Acestea au ca scop limitarea eroziunilor malurilor și asigurarea stabilității acestora la acțiunea distructivă a apei”, a transmis Apele Române Someș – Tisa pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.