16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

AMBIȚIE: Digitalizarea școlilor din Bistrița. „Toate școlile din oraș pot utiliza gratuit platforma”

Continuăm cel mai ambițios program de investiții în educație desfășurat în Bistrița”, a anunțat astăzi viceprimarul Cristian Niculae.

9 instituții școlare sunt reabilitate și modernizate, pentru a oferi condiții de studiu și siguranță la standarde europene elevilor din Bistrița”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

Am făcut un prim pas în digitalizarea școlilor din Bistrița – a anunțat astăzi viceprimarul Cristian Niculae. Toate școlile din Bistrița au posibilitatea de a testa o platformă digitală performantă și complexă, adaptată învățământului românesc. 

Cristian Niculae se referă la platforma Adservio. Aceasta pune la dispoziție infrastructura necesară studiului online, pentru elevi și profesori. Totodată, ea oferă și un catalog electronic, dar și rapoarte detaliate de activitate pentru profesori și părinți.

Până acum 14 școli au început utilizarea platformei digitale. Urmează ca, din septembrie, toate școlile din Bistrița să o poată utiliza gratuit pentru o perioadă de încă două luni (septembrie și octombrie)”, a mai declarat Cristian Niculae. 

Dacă această platformă va fi agreată și apreciată de majoritatea profesorilor și elevilor, voi iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Prin acesta am putea să alocăm fondurile necesare pentru a pune la dispoziție tuturor școlilor din Bistrița – în mod gratuit – această platformă digitală. Bistrița merge înainte…”, a concluzionat Cristian Niculae.

Viceprimarul Cristian Niculae s-a referit și la anul școlar atipic și oarecum trist care s-a încheiat astăzi. „Astăzi este ultima zi de școală din anul școlar 2019-2020. Un an școlar marcat de evenimente pe care nu le-am mai trăit până acum. Un an școlar în care bucuriile elevilor, profesorilor și părinților au fost umbrite de distanțări sociale”, a remarcat Cristian Niculae.

Acesta i-a felicitat pe toți cei care au obținut premii la olimpiadele județene, dar și absolvenților din clasele a VIII-a și a XII-a. „Să aveți o vară de neuitat, plină de soare și zâmbete! Baftă tuturor elevilor care au examenele de evaluare națională sau bacalaureat! Și mult succes în proiectele voastre de viitor!” a mai transmis viceprimarul Bistriței.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!