15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

ANALIZĂ: Dacă nu finanțează centrul, Dumnezeu cu mila! Procentul ridicol de mic cu care susțin autoritățile locale școlile

Edupedu.ro a publicat rezultatele unui audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar în perioada 2014-2016. Acesta a scos în evidență faptul că autoritățile locale și județene susțin financiar sub 1% unitățile de învățământ din județele lor…

Raportul de audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar în perioada 2014-2016 făcut de Curtea de Conturi, publicat de edupedu.ro, scoate în evidență faptul că autoritățile locale și județene nu prea sunt interesate să contribuie la susținerea școlilor.

În 2016, la nivel de țară, primăriile și consiliile județene au contribuit la finanțarea școlilor cu 65 de milioane de lei, suma reprezentând doar 0,60% din finanțarea de bază efectuată de la bugetul de stat. La nivel micro înseamnă în jur de 21 de lei pe an pentru fiecare elev.

În 2016, pentru cheltuieli de personal s-au alocat 190 de milioane de lei pentru școlile din Bistrița-Năsăud. La această sumă s-au adăugat încă 190 de milioane de lei, plăți efectuate de către consiliile locale și județene din finanțare de bază, potrivit legii nr. 339/2015 a bugetului de stat.

În bugetele proprii a mers spre școli doar suma de 540.865 de lei. Asta reprezintă doar 0,27% din sumele totale necesare școlilor. Cel mai mult au finanțat învățământul în anul analizat autoritățile locale și județene din Călărași (2,5%) și Giurgiu (2,25%).

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

În luna martie, Materom Automotive oferă doamnelor și domnișoarelor un cadou special

În showroom-ul Materom Automotive, între 1 și 31 Martie, primești un Voucher cu 10% Reducere, pe care îl poți aplica pe tot parcursul anului 2024, pentru a achiziționa accesoriile Mercedes-Benz sau Škoda preferate.

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...