8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

ALERTĂ de vreme rea! Cod portocaliu de vânt și viscol, în Bistrița-Năsăud

Șoferii bistrițeni care au de gând să se pornească la drum în această seară trebuie fie foarte atenți. Administrația Națională de Meteorologie ne atenționează că județul nostru intră din nou sub cod portocaliu de vânt și viscol!

Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție și să respecte restricțiile impuse pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi, acolo unde este cazul”, au transmis cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Aceștia i-au avertizat pe șoferi, într-un comunicat, în legătură cu atenționările de cod portocaliu și galben de vreme rea emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu valabil pentru perioada 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00 vizează intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor”, se mai precizează în comunicat. 

Totodată, se fac precizări referitoare la codul galben valabil pentru perioada 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00. Acesta din urmă vizează intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș și ninsori viscolite în zona montană înaltă.

Atragem atenția conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane afectate, să circule prudent! Să adapteze viteza la condițiile din trafic și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător. Este foarte important ca șoferii să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, mai precizează CNAIR. 

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...