1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Apariție misterioasă la ședința de Consiliu Local. Secretarul Floare Gaftone participă, dar nu semnează

La ședința extraordinară e astăzi a fost prezent și secretarul municipiului, Floare Gaftone. La fel și la ședința de acum trei săptămâni. Ce e diferit la doamna Gaftone de când oamenii legii sunt cu ochii pe ea? Ei bine, rar mai ia cuvântul, iar semnătura sa, pare-se, e scumpă la vedere.

Universul Floarei Gaftone, secretarul municipiului Bistrița a fost dat peste cap când s-a trezit inculpată într-un dosar penal. Unde mai pui la socoteală că s-a ales și cu măsuri preventive.

Odată ce a scăpat de ele, Floare Gaftone, care „păzește” legalitatea actelor din Primăria Bistrița s-a reîntors la job. Se întâmpla la finalul lunii iulie. Minunea însă n-a durat, secretarul general al municipiului începând prima zi de muncă cu un concediu.

Prin august, Floare Gaftone s-a reîntors la muncă din concediu, însă discreția pare să îi caracterizeze activitatea. La ședințele de Consiliu Local nu mai ia cuvântul, putând fi observată doar ocazional în live-urile transmise de Primăria Bistrița.

De asemenea, surse din Primăria Bistrița spun că semnătura fostului secretar de stat este tot mai scumpă la vedere. Aceasta a fost înlocuită de semnătura directorului executiv al Direcției Administrație Publică Juridic, Dumitru Cincea. Chiar și când acesta a fost plecat în concediu documentele din instituție n-au ajuns pe biroul și la pixul secretarului Floare Gaftone.

Ca o ironie a sorții, Dumitru Cincea, directorul executiv al Direcției Administrație Publică Juridic ar împărți cu Floare Gaftone calitatea de inculpat în același dosar.

Vă reamintim faptul că 6 angajați ai Primăriei Bistrița sunt urmăriți penal. Acuzațiile care li se aduc sunt: constituire e grup infracțional, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, influențarea declarațiilor.

Secretarul municipiului Floare Gaftone, alături de inginera Monica Pop, care ocupă funcția de arhitect șef, au fost puse sub control judiciar. Măsura preventivă a fost însoțită și de interzicerea profesării. Drept urmare, cele două au fost suspendate provizoriu din funcție.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...