-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Cum „fentează” reprezentanții Guvernului restricțiile din municipiul Bistrița, impuse, culmea, tot de Guvern?! Își mută întâlnirile la Năsăud

Ne cer să fim responsabili… și ei fentează restricțiile impuse tot de ei. Se întâmplă la cel mai înalt nivel! Secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean își programase mâine o întâlnire cu primarii din județ la Bistrița. Întrucât incidența cazurilor de Covid a trecut astăzi de pragul de 3/mia de locuitori, întâlnirea de mâine n-a fost anulată, cum era normal… ci mutată. Aceasta va avea loc la Năsăud, care încă nu se află în pragul unor noi restricții.

Mâine, secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean se întâlnește cu toți primarii din județ. Printre temele de discuție se numără Programul Național de Investiții Anghel Saligny, modificările legii achizițiilor publice, modificările legii energiei electrice și a gazelor naturale, precum și situația plăților prin programul PNDL.

Întâlnirea va avea loc la Năsăud. Aceasta a fost mutată pe ultima sută de metri, fiind în prima fază programată să aibă loc la Bistrița. Așa se face că reprezentantul Guvernului mută o întâlnire dintr-o localitate cu incidență a cazurilor Covid de 3/mia de locuitori, într-una unde incidența abia trece de 1/mia de locuitori.

Restricțiile impuse locuitorilor municipiului Bistrița ce bat la ușă par să fi determinat această schimbare de planuri.

„Precizăm că motivul pentru care întâlnirea are loc la Năsăud este rata ridicată a incidenței din municipiul Bistrița. Domnul Mircea Abrudean va avea o întâlnire de lucru cu primarii din județ”, confirmă Instituția Prefectului într-o informare oficială.

Potrivit prefectului Stelian Dolha, restricțiile vor intra în vigoare abia de luni, astfel că weekendul acesta încă e liber la petreceri și evenimente private, iar bistrițenii pot lua masa le restaurante, chiar și în interior. De asemenea, se pot frecventa piscinele interioare și cinematograful. Mai multe despre ce spune prefectul Stelian Dolha despre măsurile aplicate de luni puteți citi AICI.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...