25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Aproape 200 de profesori își doresc să devină mentori, într-un proiect de anvergură derulat de Casa Corpului Didactic BN

Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic au lansat recent un proiect cu totul special. E vorba de un proiect care își propune să vină în ajutorul tinerilor care intră în învățământ.

Poate își doresc să facă lecțiile mai atractive, dar nu știu cum. Poate vor să-și dezvolte competențele de predare și să învețe cum să lucreze diferențiat – cu elevii care au nevoi speciale sau cu cei care își doresc performanță…

În acest sens, am inițiat proiectul de MENTORAT DIDACTIC. Ne dorim să constituim o rețea județeană de profesori mentori”, a explicat profesoara Roxana Kovacs, recent numită directoare la Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud.

O primă fază a proiectului a presupus identificarea mentorilor voluntari. Astfel încât Casa Corpului Didactic a distribuit, împreună cu Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, un formular de completat online.

Rezultatele au fost peste așteptări. Aproape 200 de cadre didactice s-au arătat interesați să devină mentori, completând formularul.

Știm că există numeroși profesori valoroși în sistem. Sunt oameni care pot și vor să îi ajute pe cei aflați la început de drum în această meserie. Sunt profesori care pot deveni parteneri, facilitatori și agenți ai schimbării”, și-au argumentat inițiatorii demersul.

Dintre profesorii interesați, Casa Corpului Didactic va selecta o mână de cadre didactice pentru participarea gratuită la cursul de formare al instituției. Ulterior, aceștia vor da o mână de ajutor tinerilor profesori, pe bază de voluntariat.

Perioada de implementare a proiectului de Mentorat Didactic este noiembrie 2021-iunie 2022.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: