13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Aproape 50 de refugiați ucraineni au fost tratați în Spitalul Județean de Urgență de la începutul războiului

Aproape 50 de refugiați din Ucraina au fost tratați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în ultima lună, de la debutul invaziei rusești. Este vorba despre refugiați care ne-au tranzitat județul și țara sau care s-au stabilit aici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în ultima lună au fost tratați în unitatea medicală 49 de ucraineni. Este vorba despre refugiați care se aflau în tranzit prin țara noastră, dar și care s-au stabilit aici.

Refugiații tratați în spitalul din Bistrița au ajuns la secțiile Boli Infecțioase, Pediatrie, Obstestrică-Ginecologie, Unitatea de Primiri Urgențe sau în Ambulatoriu.

Printre problemele medicale tratate în spital s-au numărat infecții de sezon la copii, urgențe stomatologice și chiar infecții cu Covid-19. În acest moment, pe teritoriul județului nostru se află peste 500 de refugiați din Ucraina.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...