26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Aproape 50 de refugiați ucraineni au fost tratați în Spitalul Județean de Urgență de la începutul războiului

Aproape 50 de refugiați din Ucraina au fost tratați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în ultima lună, de la debutul invaziei rusești. Este vorba despre refugiați care ne-au tranzitat județul și țara sau care s-au stabilit aici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în ultima lună au fost tratați în unitatea medicală 49 de ucraineni. Este vorba despre refugiați care se aflau în tranzit prin țara noastră, dar și care s-au stabilit aici.

Refugiații tratați în spitalul din Bistrița au ajuns la secțiile Boli Infecțioase, Pediatrie, Obstestrică-Ginecologie, Unitatea de Primiri Urgențe sau în Ambulatoriu.

Printre problemele medicale tratate în spital s-au numărat infecții de sezon la copii, urgențe stomatologice și chiar infecții cu Covid-19. În acest moment, pe teritoriul județului nostru se află peste 500 de refugiați din Ucraina.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...