4.9 C
Bistrița
marți, decembrie 6, 2022

Aproape 50 de refugiați ucraineni au fost tratați în Spitalul Județean de Urgență de la începutul războiului

Aproape 50 de refugiați din Ucraina au fost tratați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în ultima lună, de la debutul invaziei rusești. Este vorba despre refugiați care ne-au tranzitat județul și țara sau care s-au stabilit aici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în ultima lună au fost tratați în unitatea medicală 49 de ucraineni. Este vorba despre refugiați care se aflau în tranzit prin țara noastră, dar și care s-au stabilit aici.

Refugiații tratați în spitalul din Bistrița au ajuns la secțiile Boli Infecțioase, Pediatrie, Obstestrică-Ginecologie, Unitatea de Primiri Urgențe sau în Ambulatoriu.

Printre problemele medicale tratate în spital s-au numărat infecții de sezon la copii, urgențe stomatologice și chiar infecții cu Covid-19. În acest moment, pe teritoriul județului nostru se află peste 500 de refugiați din Ucraina.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...