18.1 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

EXCELENT: Aproape un milion și jumătate de lei se întorc în comunitățile din BN, după valorificarea deșeurilor reciclabile!

Suntem pe drumul cel bun! Bistrița-Năsăud a înregistrat în ultima vreme o creștere semnificativă a procentului de reciclare a deșeurilor colectate! Efectele nu s-au lăsat așteptate. Aproape un milion și jumătate de lei s-au întors în comunitățile din județ.

Rezultatele obținute în ultima vreme în reciclarea deșeurilor ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Conform rapoartelor intermediare de sortare întocmite de operatorul de tratare și depozitare a deșeurilor de la Tărpiu, s-a înregistrat o creștere semnificativă a procentului de reciclare a deșeurilor colectate din Bistrița-Năsăud”, a transmis Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri.

De la începutul lunii iulie și până în prezent, procentul de valorificare a deșeurilor (valorificare materială și energetică) este de peste 40 %.

Practic a crescut calitatea colectării selective, lucru îmbucurător și încurajator, consideră șeful ADI Deșeuri.

Acesta crede că rezultatele pozitive se datorează implementării măsurii de „colectare de la poarta casei”, pe 4 fracții distincte a deșeurilor. Măsura s-a aplicat în toate zonele de case ale județului.

Peste 70% din utilizatorii casnici ai serviciului de salubrizare locuiesc la case. Iar faptul că ADI Deșeuri și Supercom au înlesnit efortul de colectare al oamenilor – ridicând fracțiile de deșeuri de la poarta casei – a dat roade.

Până la această dată, în anul 2022 s-au obținut din valorificarea deșeurilor reciclabile 1.345.000 lei. Acești bani se vor întoarce în comunitățile județului nostru. La fel cum am procedat cu sumele obținute din valorificarea deșeurilor anul trecut.

Acest fapt confirmă creșterea procentului de valorificare a deșeurilor reciclabile. Mai ales dacă ne gândim că pe întreg anul 2021 suma valorificată a fost de 1.5 milioane lei, realizată cu o medie de reciclare a deșeurilor de aprox. 14 %”, a mai explicat Cristian Niculae

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Felicitări, dar dacă faceți o găselnița ca acești bani sunt folosiți de cineva tot din sistem este bătaie de joc la adresa oamenilor care se chinuie sa selecteze!!!!
    Vreau sa văd ca se subvenționează tarifele la gunoi cu acești bani, sau ca acești bani(fără comisioane și bonusuri) se regăsesc in ajutoare pentru famili nevoiașe, sau intr-o pâine pe zi pentru 250.000 de nevoiași din județ!!! (6 lei o pâine!!!)

  2. Nu la primării trebuie virați banii încasați din materialele reciclate, ci în buzunarul cetățenilor care reciclează și care plătesc taxa de salubrizare! Așa e legal, moral, normal și firesc! Se aude, wannabi???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...