4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Asistenții medicilor de familie răbufnesc și la Bistrița: Măcar 200 de lei ne-ar putea da în plus!

Este mare tam tam în întreaga țară, după ce medicilor de familie le-au fost mărite salariile. Asistenții acestora se plâng că la ei nu se gândește nimeni, deși fac aproape toată munca. „Măcar 200 de lei în plus ne-ar putea da. Avem salarii mai mici ca femeile de serviciu”, se plâng aceștia.

Asistenții medicilor de familie au ajuns la capătul puterilor și au răbufnit și la Bistrița! Deși sunt la fel de pregătiți și de competenți ca asistenții din sistemul de sănătate de stat, sunt plătiți cu mult mai puțin.

Cireașa de pe tort a fost la 1 iulie, când medicilor de familie li s-au mărit salariile, iar la ei nu se gândește nimeni. Medicii au beneficiat de anumite creşteri, fiind majorată valoarea punctului „per capita“ de la 5,99 lei la 7,72 lei, iar valoarea „per serviciu“ de la 2,80 lei la 3,74 lei.

„Un exemplu fictiv ar fi că, dacă înainte de 1 iulie un medic de familie câștiga 13.000 de lei, acum, după aceste majorări, câștigă 20.000 de lei. Bineînțeles, e în funcție de câți pacienți au și câte servicii oferă. Dar oricum, creșterile sunt însemnate. Și la noi nu se gândesc deloc. Deși noi le facem toată munca!”, au spus supărați mai mulți asistenți ai medicilor de familie din Bistrița.

Fiind sistem privat, adică medicii de familie plătindu-și asistenții din buzunarul propriu, nu îi poate obliga nimeni să le mărească salariile.

Medicii ne plătesc nouă din salariul lor. Dar acum hai să fim serioși, că din cât iau în plus acum, de la 1 iulie, ne-ar putea da și nouă măcar 200 de lei în plus. Nu avem cui ne plânge, pentru că legea nu-i obligă. Ei ne plătesc din salariul lor. Dar foarte puțini asistenți au peste 2.000 de lei venitul lunar. Mulți dintre noi avem minimul pe economie și luăm mai puțin ca o femeie de serviciu”, au mai spus revoltați asistenții.

O bistrițeancă ce lucrează ca și asistent în cadrul unui cabinet de medicină de familie a explicat că ea câștigă 1.600 de lei lunar, iar o pacientă a medicului, care se ocupă de rondourile de flori din oraș, primește 2.500 de lei lunar.

Mai mult, din banii puțini care îi primesc își plătesc cursurile, autorizațiile de liberă practică etc.

Nu ai cui să te plângi. Că toți ne spun același lucru. E la latitudinea medicului de familie dacă ne dă ceva în plus sau nu. Dar nu ni se pare normal să fim tratați așa! Trebuie să se schimbe ceva”, au concluzionat asistenții.

„La noi nu a venit nimeni să facă astfel de sesizări. Oricum, asistenții medicilor de familie au propriile lor asociații, și poate că acolo și-au spus of-urile. Dar la noi nu a venit nimeni”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, șeful DSP BN, Anca Andrițoiu.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.