Asociația ONG Ținutul Haiducilor Tîrlișua, o șansă pentru satul românesc și valea Țiblesului!

Asociația ONG Ținutul Haiducilor Tîrlișua, o șansă pentru satul românesc și valea Țiblesului!

Bună ziua din Ținutul Haiducilor Tîrlișua!

În luna decembrie 2018, în an centenar, a fost înființată Asociația ONG Ținutul Haiducilor Tîrlișua, o asociație formată din tineri voluntari, idealiști, vizionari, cu bune intenții, care doresc o schimbare în bine pentru traiul din mediul rural, creând locuri de muncă pentru a descuraja depopularea și dispariția satului românesc tradițional. Tineri îndrăzneți care arată că perseverența, seriozitatea, adaptarea la cerințele actuale și perfecționarea sunt cheile succesului.

Suntem Asociația Ținutul Haiducilor Tîrlișua care se ocupă cu dezvoltarea turismului pe toată Valea Țibleșului, în special turismul montan. Activitățile se desfășoară sub formă de proiecte. Dorim stabilirea de contacte și parteneriate cu investitori în vederea dezvoltării unei adevărate punți de oportunități comune pentru sustenabilitatea și consolidarea proiectelor curente. Susținătorii noștri vor fi privilegiați, vor face parte din comitetul de înmânare a diferitelor premii, iar de fiecare dată când ne vor vizita, o să îi întâmpinăm cu produse tradiționale din zona noastră în semn de respect pentru solidaritatea avută față de noi. Societățile acestora vor fi afișate pe panourile de premiere la evenimentele organizate. În timpul vacanței de vară am gândit un program de tabără montană, prin care copiii sponsorilor să fie găzduiți în comuna noastră, iar în acest timp aceștia vor lua parte la diferite activități de dezvoltare și adaptare la condiții montane.

În cadrul programului vor exista numeroase activități recreative, cum ar fi: plimbări și drumeții pe munte cu ATV-ulsau plimbări relaxante cu caii (echitație și tratamente), antrenamente cu haiducii din cadrul asociației, concursuri de tras cu arcul și multe alte sporturi medievale. Vom avea și ateliere de meșteșugărit unde tinerii pot fi inițiați sau chiar calificați în aceste domenii. Dorim să organizăm întâlniri motivaționale și educative benefice dezvoltării personale.

Propunere tradițională pentru haiduci: Cu ocazia sărbătorilor religioase, să îmbrăcăm portul tradițional străvechi, iar mersul spre biserică să fie unul scos din basmele strămoșești, autentic haiducesc în șaua calului. Toți tinerii care facem parte din asociație să urmăm un ritual în care să fim binecuvântați de preot și să depunem un jurământ haiducesc, prin care vom promite dedicare și implicare desăvârșită în dezvoltarea armonioasă a zonei. Ne-am propus să facilităm dezvoltarea, să ajutăm localnicii în așa fel încât fiecare persoană din comună care dorește, să își poată amenaja o parte din locuința proprie pentru închirierea și găzduirea turiștilor, acest fapt aducându-le un venit suplimentar, totodată încurajând agroturismul.

Referitor la păstrarea tradițiilor, vom sărbatori anual așa cum se cuvine fiecare eveniment important, precum: Sărbătorile religioase, Ziua Națională a României, sau cinstirea scriitorului Liviu Rebreanu, născut în Târlișua.

Nu vom uita nici de activitățile specifice locului, cum ar fi: Măsurișul Oilor, Festivalurile Tradiționale sau Întâlnire cu Fiii Satului risipiți în toate cele patru zări ale lumii. De asemenea, ne propunem ca obișnuitele zile ale comunei să fie organizate în fiecare weekend din luna august, prin concerte cu artiști renumiți și diverse concursuri și campionate care să atragă cât mai mulți oaspeți pasionați de frumoasele tradiții ale comunei Târlișua. Asociația se va ocupa de organizarea fiecărui eveniment ce va avea loc în comună, pentru ca rezultatele să fie mereu surprinzătoare, de poveste!!!

ACȚIUNI ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI:

 • Organizarea de cursuri IT, Formator, Antreprenor, Contabil, Electrician, Sudor, Mecanic, Croitor, Instalator etc. Persoanele care vor promova aceste cursuri vor primi o diplomă recunoscută la nivel internațional, totodată, oferindu-le un loc de muncă și șansa să ne ajute în toate etapele premergătoare în depunerea proiectelor din cadrul Fondurilor Guvernamentale cât și Europene.

 

 • O altă acțiune este aceea de a înființa asociația proprietarilor de păduri din comuna Târlișua, acest fapt conducând ulterior la instituirea propriului Ocol Silvic care va fi în folosul localnicilor, iar taxele de pază și întreținere să fie cât mai reduse. Totodată, vom încuraja regenerarea și reîmpădurirea.

 

 • De asemenea, se dorește ca acțiune socială, refacerea și recondiționarea cimitirelor din perimetrul comunei.

 

 • Acțiune ECO: dorim ca în fiecare primăvară ceata haiducească, administrația publică locală și locuitorii comunei să efectueze un proces de ecologizare și curățare a șanțurilor și a cursurilor de apă, până ce localnicii vor înțelege că trebuie să fie mai responsabili în acest sens. Această problemă este la nivel de țară, iar noi vom începe schimbarea din Târlișua, tocmai din
  „locul unde se agață harta în cui”.

PROIECTE: TURISM / DEZVOLTARE

AXA 1

 • Un proiect de mare interes vizat în cadrul asociației este construirea unui Complex Turistic care să ofere servicii de cazare, sală pentru organizarea evenimentelor, restaurant, centru SPA cu priveliște panoramică prin pereți de sticlă astfel ca turiștii să poată admira peisajul montan din jacuzzi, saună, piscină sau din sala de fitness, oferind o senzație de relaxare divină. De asemenea dorim și realizarea unei zone de CAMPING, dotată cu toate utilitățile necesare pentru a putea primi turiștii ce străbat lumea cu rulotele.

AXA 2

 • Amenajarea unui „drum / traseu turistic” pe drumuri de hotar, deja existente, care să străbată colinele dealurilor până-n vârful muntelui.
  Acest traseu să fie înregistrat într-o bază de date GOOGLE pentru a fi la dispoziția turiștilor străini, pasionaților de drumeții și aventură. Dorim și construirea mai multor foișoare, leagăne, locuri pentru ancorarea hamacelor unde călătorii să poată poposi și admira peisajele pitorești.

AXA 3

 • Vom readuce comuna Târlișua pe harta culturii, acesta fiind plaiul care l-a dat lumii pe marele prozator, scriitor și academician Liviu Rebreanu. Ne luăm angajamentul ca în următorii ani, în parteneriat cu administrația publică locală, să construim Casa Memorială a scriitorului.

AXA 4

 • Vom înființa la nivel de comună o rezervație cu animale sălbatice, specifice zonei noastre. În paralel cu această rezervație, va exista o mică herghelie, unde turiștii pot lua lecții de echitație (terapie pentru persoanele cu diferite probleme de sănătate).

AXA 5

 • Intenționăm să dezvoltăm la nivel local o COOPERATIVĂ care să dispună de un Abator Mobil și un centru pentru colectarea lânii și a pieilor. Toți fermierii Văii Țibleș (comunele Târlișua, Spermezeu și Căian ) vor putea să își vândă produsele rezultate în urma muncii lor, la un preț mai mare (unul real) și astfel să dăm ocazia dezvoltării de Grupuri de Producători cu profil agricol. Cooperativa va avea și un segment de procesare materii prime în produse finite și promovarea acestora în marile lanțuri de magazine.

AXA 6

 • Vom dezvolta microîntreprinderi la nivelul comunei și vom încuraja investitorii străini și români să deschidă puncte de lucru.

PROIECTE SOCIALE:

SOCIAL 1

 • Înființarea unui centru pentru copiii orfani unde să fie îngrijiți, educați, oferindu-li-se șansa de a crește într-un mediu liniștit, asemănător celui familial, în așa fel încât să prindă bune principii și moravuri, devenind la maturitate oameni cu caracter frumos și bine integrați în societate.

SOCIAL 2

 • Înființarea unui centru pentru reabilitarea și dezintoxicarea adolescenților vulnerabili din țară cât și din străinătate, creând parteneriate cu statele membre ale Uniunii Europene, oferind cele mai moderne și utile servicii pentru tratarea și prevenirea acestor adolescenți de a cădea din nou în patima drogurilor, alcoolului, jocurilor de noroc și a altor fapte negative care săvârșite ar putea să îi ducă într-o zi spre detenție.
  Sedimentându-li-se pe durata șederii în centru, moduri de viață liniștite, controlarea comportamentului, gestionarea diferitelor situații tensionate, chiar și calificarea în diferite domenii de muncă sau artistice, care să conducă la reintegrarea socială a acestora.

SOCIAL 3

 • Asociația TINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA își propune CONCESIONAREA azilului de bătrâni din localitate, reformarea și reorganizarea acestuia, realizarea de contracte cu case de pensii și centre de bătrâni atât din țară cât și din străinătate, pentru o mai bună funcționare, în așa fel încât să li se ofere atât angajaților cât și bătrânilor condiții demne, asemănătoare cu cele a altor state bine dezvoltate din U.E.

ASOCIAȚIA ȚINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA dorește dezvoltarea întregii Văi a Țibleșului la scară largă, tratând totul cu seriozitate, oferind oportunități și sprijin, potențial turistic și tradiție. Proiectele asociației sunt de mare anvergură și pot fi realizate numai cu ajutorul și implicarea tuturor oamenilor de bine.

Proiectele noastre vor crea zeci de locuri de muncă bine plătite, aici pe plan local. Astfel încât locuitorii să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate pentru un salariu mai bun, să nu mai vedem părinți ce își plâng dorul copiilor și a familiilor de la mii de kilometri distanță doar pentru „un amărât de trai mai bun “.

Sunt sute de mii de EURO care se alocă pentru astfel de proiecte sociale, care nu sunt accesate (de țara noastră). În cadrul unui singur astfel de proiect pot fi create până la 30 de locuri de muncă cu salarii de peste 3.000 lei lunar

CINE POATE SĂ SUSȚINĂ PROIECTELE ASOCIAȚIEI?

 • Companiile mari plătitoare de impozit pe PROFIT pot redirecționa / sponsoriza o asociație de tip ONG cu până la 20% din impozitul pe PROFIT datorat statului anual. Chiar dacă firma face o sponsorizare dublă sau triplă decât limitele permise de 20% pe anul curent, asta nu reprezintă o problemă deoarece diferența se va transmite pentru următorii 7 ani consecutivi sub forma unui „credit fiscal” până ce acesta va fi dedus complet și va dispărea integral.
  Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate înainte de sfârșitul anului pentru care se face plata impozitului.
  Redirecționarea / Sponsorizarea se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE.

 

 • Microîntreprinderile sunt firmele mai mici, cu VENITURI de până într-un milion de Euro. Și acestea pot redirecționa / sponsoriza o asociație de tip ONG cu până la 20% din impozitul pe VENIT.
  Redirecționarea se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE.
  Microîntreprinderile (firmele ) au obligația de a depune și Formularul 107.

 

 • PFA-urile și ele pot redirecționa sume către un ONG. Trebuie doar să specifice în DECLARAȚIA UNICĂ, către ce ONG merge donația.
 • Salariații și Pensionarii pot dona / redirecționa 2% din impozitul pe VENIT către o asociație de tip ONG completând:
  • FORMULARUL 230
  • GDPR (acordul privind protecția datelor)

Aceste documente le poate depune fiecare salariat sau pensionar la ANAF, sau le poate trimite prin Poșta Recomandată la adresa ONG-ului TINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA până la data de 10/03/2020.

Comuna Târlișua, Nr. 337
Jud. Bistrița- Năsăud
Odată colectate și centralizate un reprezentant al ONG-ului le depune pe toate odată la ANAF.

 • Ne propunem să organizăm trimestrial pe parcursul anului fiscal CONCURSURI online cu premii, premii surpriză și premii onorifice ce constă în: accesorii, gadgeturi, produse tradiționale și pachete de vacanțe turistice.

Pentru detalii ÎNSCRIERE și PARTICIPARE:

 • Dați LIKE / SHARE paginii de Facebook TINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA, loc unde se afișează activitățile și concursurile pe care le organizăm.
 • Cei mai activi concurenți care aduc cele mai multe CONTRACTE DE SPONSORIZARE de la firme, sau cele mai multe FORMULARE 230 completate de salariați și pensionari vor fi viitorii câștigători.
  Fiecare concurs va fi unul transparent, afișând în timp real numele câștigătorilor și activitatea depusă de fiecare participant. Concursurile se adresează persoanelor de pe întreg teritoriul țării.
 • Aceste acțiuni nu reprezintă o cheltuială pentru firme, salariați, pensionari, deoarece sumele se deduc din impozitul datorat statului.
 • HAIDUCII vă îndeamnă să fiți alături de ei!

 • Nimeni nu se poate considera bogat dacă în jurul său există doar lipsuri și nepăsare, iar calea către bunăstare este prin educație și voluntariat.
 • Când îți dorești cu adevărat schimbarea spre mai bine ești dispus să te implici.
 • Generațiile de tineri au început să înțeleagă că a fi cetățean înseamnă că suntem singurii responsabili de prosperitatea comunității noastre.
 • Fă acest prim pas mic astăzi: alege ca începând din acest moment să te implici!
 • Fiecare comunitate este suma participării tuturor membrilor săi. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a da din timpul său, din banii săi pentru alții, iar acest lucru va avea ca rezultat o colectivitate înfloritoare.

Modalitățile prin care ne putem implica în societate:

1. Participare la viața publică și la evenimentele locale!

2. Implicare în acțiuni de voluntariat!!!

3. Credeți în noi și susțineți-ne!

4. Împreună, uniți, putem realiza tot ce ne-am propus!

Auuu vin haiducii, mă!!!

 

Lichidare de stoc la German Kitchen! Ultimele piese de mobilier au acum SUPER PREȚURI: ianuarie 21, 2021 - O afacere bună e atunci când iei ceva de calitate PREMIUM la un SUPER PREȚ! Iar o afacere bună puteți face astăzi dacă sunteți în căutarea unei bucătării complet utilate sau a unui mobilier de living și găsiți ceea ce vă doriți printre ultimele produse disponibile în marea lichidare de stoc a magazinului German Kitchen, din incita Biasicom, de pe drumul de centură la Bistriței. VEZI ce produse mai sunt pe stoc:
Buni de plată! Au dat o amendă prea mare unei cerșetoare! CEDO i-a obligat să plătească daune morale ianuarie 21, 2021 - Sunt buni de plată, după ce au aplicat unei cerșetoare de etnie romă o amendă de 500 de franci elvețieni pe un drum din Geneva. Tânăra avea 22 de ani, nu avea loc de muncă și nu primea ajutor social.
Se-nchide punctul de recoltare COVID din curtea Spitalului! Unde vă mai puteți face aceste teste: ianuarie 21, 2021 - Odată cu recunoașterea națională a testelor rapide pentru depistarea infectării cu noul tip de coronavirus, solicitările pentru testarea pe RT-PCR scad. Astfel, laboratorul din cadrul spitalului se închide. UNDE se mai pot face testări pe RT-PCR:
FOTO: Luptă acerbă pentru hrană și teritoriu, în parcul municipal din Bistrița! ianuarie 21, 2021 - Câteva imagini superbe – surprinse în parcul municipal din Bistrița – ne dezvăluie în toată splendoarea competiția acerbă care se derulează aici, în încercarea de a cuceri noi teritorii, dar și hrana atât de necesară în sezonul rece.
Date oficiale în contextul pandemiei: 33 cazuri noi, trei decese și cinci persoane vindecate ianuarie 21, 2021 - DSP BN a raportat 33 de cazuri noi de COVVID, depistate în ultimele 24 de ore. În același interval de timp, au decedat trei bistrițeni infectați, cinci  a fost declarați vindecați și alți 17 au  fost externați.
Cum vor simți bistrițenii digitalizarea promisă de primărie: plăți, certificate, autorizații, toate se mută online ianuarie 21, 2021 - Prezent la Bistrițeanul Live, noul city manager al Primăriei Bistrița a vorbit și despre amplul proces de digitalizare, care ar trebui să ne facă viața mai ușoară, în viitorul foarte apropiat. Ioan Peteleu promite că plățile, formularele, autorizațiile și programările se mută online.
Floare Gaftone – „detectiv urbanistic” în ochii judecătorilor! Obligată să plătească după ce a refuzat să semneze o autorizație de construcție ianuarie 21, 2021 - De ani de zile, Floare Gaftone, secretarul general al municipiului Bistrița, face legea în urbanismul local, deși nu este în sarcina sa, fiind de notorietate că refuză să semneze autorizații de construire, în ciuda faptului că documentele au toate avizele necesare din partea comisiilor de specialitate. Luptele dintre cei care vor să construiască și secretarul Primăriei Bistrița s-au mutat în instanță, iar unii și-au găsit dreptatea în fața judecătorilor. În urma unei astfel de lupte, Floare Gaftone a fost obligată să semneze o autorizație de construire și să scoată bani din buzunar pentru că i-a purtat pe oameni în instanță. 
Răpus de COVID la DOAR 43 de ani! Nu ar fi avut alte probleme de sănătate! ianuarie 21, 2021 - Durere fără margini într-o familie de bistrițeni. La doar 43 de ani, Radu a părăsit lumea celor vii, fiind răpus de COVID. Acesta nu ar fi avut alte probleme de sănătate care să se fi agravat în urma infectării. E a doua victimă tânără a acestui virus, în nicio lună de zile. 
Ți-e dor să dansezi și să te distrezi? Yolo Studio te așteaptă, în fiecare vineri, la PARTY!! ianuarie 21, 2021 - Dans, distracție, prieteni, muzică de nenumărate feluri și uitatul grijilor...Pandemia ne-a privat de acestea! Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm de tot la ele! Așa că ce spuneți de un PARTY, respectând normele impuse de pandemie? Yolo Studio vă așteaptă în fiecare vineri să faceți mișcare...pe ritmuri de muzică de petrecere: la Party Class!
SCANDAL în PNL BN, după ce Sighiartău a susținut public înlăturarea lui Orban de la șefia partidului ianuarie 21, 2021 - Șefii PNL BN nu par să fie de acord cu poziția lui Robert Sighiartău, susținută public zilele trecute, când a cerut o reîmprospătare a conducerii centrale a partidului și plecarea lui Ludovic Orban. Într-un comunicat de presă, PNL BN precizează că îl va susține în continuare pe Orban.
PREMIERĂ medicală: Un bebeluș cu două capete a venit pe lume, prin cezariană. Familia dorește discreție deplină ianuarie 21, 2021 - O premieră medicală s-a înregistrat ieri, în jurul prânzului, în Spitalul Elias din București. Un bebeluș s-a născut cu două capete. Nu a trăit decât câteva ore, iar familia implicată doreşte discreţie deplină asupra evenimentului.
PRIMIM la redacție: Interese ASCUNSE din spatele modificărilor PUG. Cui folosesc…?!? ianuarie 20, 2021 - Pe parcursul anilor, începând cu 2013 când a fost finalizat PUG Bistrița, au apărut la nivelul administrației locale (în interiorul ei) diferențe de interpretare între anumiți funcționari și Serviciul Urbanism. Acestea se referă mai ales la locuințele colective de mici dimensiuni... Se vorbește și de suspiciunea că ar exista două (sau chiar mai multe) PUG-uri în Bistrița...!
Patru tineri au lăsat mii de oameni fără telefonie și internet, după ce au furat aproape un kilometru de cabluri de cupru ianuarie 20, 2021 - Trei orașe din Spania au rămas fără telefonie și internet. Vinovații, patru tineri români, au furat aproape un kilometru de cabluri de cupru. Aceștia au fost prinși și reținuți.
12 ore de program cu publicul, la Taxe și Impozite! ianuarie 20, 2021 - Administrația actuală a decis prelungirea programului cu publicul la serviciile esențiale din cadrul Primăriei Bistrița. Astfel, la Taxe și Impozite, programul va fi de acum de 12 ore pe zi. Și la ghișeul de Relații cu Publicul de pe Șincai va fi deschis mai mult decât de obicei.
FOTO – Un șofer începător s-a „strecurat” printre două mașini. Una a ajuns în șanț ianuarie 20, 2021 - Un accident rutier a avut loc în Jelna. Un șofer începător s-a strecurat cu mașina printre alte două. Nu i-a reușit „manevra”, așa că una dintre mașinile atinse a ajuns în șanț. Teribilistul a rămas fără permis de conducere.
OAMENI în Bistrița-Năsăud: Profesorul Zoltán Szilágyi, pasionat colecționar și fondator al primului Teatru de Amatori din Bistrița ianuarie 20, 2021 - Profesorul de istorie Zoltán Szilágyi, fondatorul primului Teatru de Amatori din Bistrița, în tumultuosul an 1990, a fost recent evocat într-un medalion de Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud. Pasionat de istorie, dar și de teatru, implicat în viața politică a orașului - profesorul Zoltán Szilágyi s-a aflat sub lupa Securității. I s-a interzis să predea istorie și filosofie ani de zile.
ABERANT: Părinții vaccinați, liberi să circule! Copiii lor, în carantină! ianuarie 20, 2021 - CNSU a anunțat luni că românii care sunt vaccinați nu mai trebuie să stea în carantină dacă se întorc dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat. Totuși, conform celor de la INSP, copiii acestora sun ”vectori ce pot răspândi boala”. Astfel, la întoarcerea acasă, ei vor fi plasați în carantină.
BN: Aproape 8.000 de persoane infectate, de la începutul pandemiei! 34 cazuri noi, în ultimele 24 de ore! ianuarie 20, 2021 - Aproape 8.000 de bistrițeni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 34 de bistrițeni au primit rezultat pozitiv la testara COVID. Nu am avut niciun deces înregistrat în contextul pandemiei, de la ultima raportare, iar patru bistrițeni s-au vindecat.
ÎNCHIS! Cât va sta în închisoare bistrițeanul din spatele capturii uriașe de droguri din 2019 ianuarie 20, 2021 - O captură impresionantă de droguri a avut loc în anul 2019. În spatele ei, un bistrițean și trei dejeni. Ieri, bistrițeanul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița. CE pedeaspsă a primit:
Bătaie de joc, la Prefectură: Sporul COVID – oferit DOAR celor din birouri ianuarie 20, 2021 - Jumătate din angajații Prefecturii au beneficiat patru luni de zile de spor COVID de 30 la sută. Culmea, acest ajutor a fost dat celor de la ”etaj”, celor de la birouri. La Serviciul Pașapoarte sau Serviciul Permise, unde a EXISTAT contact cu publicul și chiar program prelungit, NICIUN leu în plus.
FOTO/VIDEO – EXPLOZIE pe Centura Bistriței! Un bărbat s-a ales cu arsuri pe corp! ianuarie 20, 2021 - Echipaje ale pompierilor, ambulanței și poliției intervin în municipiu Bistrița, pe drumul de centură. A avut loc o explozie, iar o persoană este rănită.
Ioan Peteleu renunță la Consiliul Local: îi ia locul soțul unei șefe de instituție ianuarie 20, 2021 - Noul city manager al municipiului Bistrița, Ioan Peteleu va renunța la scaunul de consilier local, în ciuda faptului că legea i-ar permite să le cumuleze. Locul îi va fi luat, potrivit listei de supleanți, de soțul unei șefe de instituție.
Aquabis: Lunca Ilvei, afectată de condițiile meteo nefavorabile ianuarie 20, 2021 - Localitatea Lunca Ilvei este afectată de condițiile meteo nefavorabile începând de astăzi, 20 ianuarie 2021 - anunță Aquabis. 
FOTO: Sute de bistrițeni au luat cu asalt pârtia mică de pe Cocoș! ianuarie 20, 2021 - Pârtia teleschi de pe Dealul Cocoș este deschisă de două zile. Sute de bistrițeni au luat cu asalt pârtia, bucurându-se de posibilitatea de a schia la doi pași de casă.
Ministerul Educației a decis! Și Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, și Liceul de Arte rămân cu clasele inițial tăiate din oferta școlară ianuarie 20, 2021 - S-a schimbat modificarea...! Ieri se știa că Liceul „Tudor Jarda” trebuie să renunțe la clasa de Pedagogic pentru a-și păstra clasa de Muzică, în timp ce la Liceul de arte „Corneliu Baba” clasa de Arhitectură trebuia să fuzioneze - într-o singură clasă - cu cea de Pictură. Astăzi situația este cu totul alta. Ministerul Educației a decis: 
VIDEO Care este leafa celui de-al patrulea om ca importanță din Primăria Bistrița? Are business-uri în IT și a stat în chirie până acum ianuarie 20, 2021 - Începând de luna aceasta, Ioan Peteleu este al patrulea cel mai important om din Primăria Bistrița. Noul city manager al Primăriei Bistrița a fost prezentat de primarul Ioan Turc drept „mâna sa dreaptă” și promite să fie mult mai vizibil decât  George Avram. Cu cât este plătit unul dintre cei mai importanți oameni din primărie?
FOTO/VIDEO: ZĂPADĂ pe TOATE drumurile din județ! Circulați cu prudență! ianuarie 20, 2021 - Șoferii aflați în trafic se plâng că nu e curățat carosabilul. Și CNAIR confirmă că PE TOATE sectoarele de drum, zăpada e depusă. 
ȘOCANT: Peste 200 de bistrițence snopite-n bătaie de bărbații lor nu au lăsat polițiștii să le ”salveze” ianuarie 19, 2021 - Polițiștii bistrițeni au emis un raport prin care au arătat că infracționalitatea la nivelul județului a scăzut anul trecut. SINGURA ramură unde a crescut numărul de intervenții e violența domestică. Șocant e că peste 200 de bistrițence snopite-n bătaie de bărbații lor au refuzat emiterea ordinului de protecție. CHIAR dacă polițiștii aveau toate pârghiile necesare pentru a le putea proteja.
PRIMIM LA REDACȚIE: Găselnițe „legale” pentru a construi în continuare blocuri și mai mari între case, deși aparent nu se va mai putea ianuarie 19, 2021 - Pe adresa redacției a început să curgă cu informații prin care se demască ceea ce se întâmplă la serviciul Urbanism din cadrul Primăriei. De această dată e atins subiectul: ”Cum vor construi în continuare, deși, aparatent, nu se va mai putea”.
Cum au ajuns 4 jandarmi aflați în patrulare să salveze trei adulți și patru copii dintr-o casă cuprinsă de flăcări ianuarie 19, 2021 - Patru jandarmii sunt eroii zilei de ieri, după ce au salvat dintr-o casă părăsită cuprinsă de flăcări trei adulți și patru copii, cel mai mic dintre ei având doar două săptămâni. Prezența de spirit și curajul i-a transformat în eroi!