23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă 4×4 cu medic, în teren din 1 martie. Aceasta va ajunge și în zonele greu accesibile

Anul trecut, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a primit o mașină nouă, 4X4, dotată cu echipamente medicale de terapie intensivă. Autospeciala va deveni operațională din data de 1 martie, a anunțat astăzi inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Cristian Bucur.

Pentru a scurta timpii necesari ajungerii la pacienți, indiferent de zona în care se află, spitalul a primit anul trecut un autoturism 4×4, dotat cu echipamente medicale de terapie intensivă.

Echipa medicală care va deservi această autospecială va fi formată dintr-un medic de urgență, un asistent și un paramedic și va ajunge și în zonele greu accesibile.

După cum bine știți, încă de anul trecut, domnul doctor Tudor a obținut la nivelul UPU-SMURD un autoturism, dotat cu tehnica medicală aferentă, pe care vrem să-l operaționalizăm începând cu 1 martie. Noi o să punem la dispoziție șoferi, iar partea de UPU-SMURD va pune la dispoziție medic.

Medicul de fapt îl avem și în momentul de față, dar este pe echipajul de terapie intensivă mobilă. El are posibilitatea să meargă fie cu ambulanța, fie cu mașina mai mică pentru a acorda sprijin.

Mașina respectivă este de fapt un jeep și poate ajunge în zonele greu accesibile. Au fost nenumărate situații când, la un moment dat, nu puteai urca decât pe jos și trebuia să transportăm tot echipamentul până în vârful pădurii„, a explicat inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Cristian Bucur, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti aici:

VIDEO: Autospecială de Terapie Intensivă Mobilă, esențială pentru salvarea pacienților în stare gravă, donată spitalului

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.